ЕУ о Косову: Акције не смеју да ослабе напоре за нормализацију

Полицијске операције не смеју да ослабе напоре за нормализацију и морају имати поверење свих заједница на Косову, саопштила је портпаролка ЕУ Маја Коцијанчич.

"Полицијска операција у Митровици усмерена на појединачне осумњичене из целог региона и остатка Косова, по наредби суда, треба да буде спроводена у складу са законом и на одговарајући начин комуицирана," навела је Маја Коцијанчич у писаном саопштењу.

Она је нагласила да полицијске акције треба да јачају, а не да слабе напоре за нормализацију односа.

"Очување владавине права, укључујући претпоставку невиности, је циљ који ЕУ снажно подржава. Ми чврсто верујемо да је потребно више полицијске и правосудне сарадње свих актера, уз пуно поштовање Бриселског споразума. У контакту смо са руководством у Приштини и Београду и позвали смо на максималну уздржаност", поручила је портпаролка високе представнице Федерике Могерини, Маја Коцијанчич.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво