ДСС тражи ослобађање лидера Срба у Црној Гори

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић каже да само ослобађајућа пресуда лидерима српског народа у Црној Гори, Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу, може, како је рекао, да макар донекле ублажи ужасну срамоту вођења монтираног политичког процеса „државни удар".

Милош Јовановић је у писаној изјави навео да је тај политички процес истински уперен против српства и части, достојанства и историјског идентитета Црне Горе.

Све друго, сем ослобађајуће пресуде би, како је навео Јовановић, "непрекидну политику дискриминације Срба у Црној Гори, државни терор и насиље које спроводи криминални режим Мила Ђукановића, подигло на неподношљив ниво, са несагледивим последицама".

Председник ДСС-а додаје и да би "у случају изрицања осуђујуће пресуде лажно оптуженим Мандићу и Кнежевићу, као и десеторици оптужених српских држављана, организовани отпор српског народа, који је стварна мета мафијашког режима и монтираног судског процеса, био би очекиван и у потпуности оправдан".

Првостепена пресуда четрнаесточланој групи у којој су лидери опозиционог Демократског фронта и остали оптужени, углавном држављани Србије, оптужени да су у ноћи парламентарних избора у Црној Гори, 16. октобра 2016, планирали насилну смену власти,очекује се сутра.

број коментара 0 Пошаљи коментар