Вучић: Србија јача од свих који желе да је сруше

Ви одлучујете у ком правцу иде Србија, поручио је грађанима Пожаревца председник Александар Вучић. Следећи град у којег доводимо великог инвеститора биће Пожаревац, најавио је Вучић на скупу у оквиру кампање "Будућност Србије".

Александар Вучић је, током скупа у Пожаревцу, истакао да је најважнији интерес у Браничевском округу да један велики инвеститор дође у тај град, као и неколико мањих улагача, у другим мањим општинама.

"Следећи град у којег доводимо великог инвеститора, а готово на недељном нивоу имамо преговоре са различитим људима, биће Пожаревац. Довешћемо великог инвеститора у Пожаревац, а онда ће и граду бити лакше", рекао је Вучић у обраћању на скупу у оквиру кампање "Будућност Србије" и посете Браничевском округу.

Додао је да би волео да је буџетски дефицит у Пожаревцу много нижи и поручио локалном руководству да је фискална дисциплина кључ свега.

На прве речи Вучићевог обраћања преко целе једне зграде на централном градском тргу развијена је огромна застава Србије.

Вучић је застао и узвратио да је то дивна застава, као и да га никада у Пожаревцу није сачекао толико велики број људи и да одговорно тврди да ту има више народа него у свим градовима Србије, где се опозиција окупљала заједно, рачунајући и Београд.

"Народ је носилац суверенитета, ви одлучујете какву ћемо политику да водимо", рекао је Вучић у обраћању у Пожаревцу .

Србија, каже, сама доноси своје одлуке, не одлучује се ни у једној амбасади, због чега је поносан.

"Србија је јача од свих који желе да је сруше, да јој сломе кичму, јача од спољних притисака, од оних који мисле да не може да води независну, суверену политику", поручио је онима "споља", а политичким противницима у Србији понавља да пристојност није израз слабости.

"Кад год мислите да се неко од нас уплашио, да смо слаби зато што смо пристојни знајте да се нисмо уплашили већ да хоћемо да сачувамо стабилност и да покажемо поштовање према другима", каже Вучић.

"Насиље није дозвољено"

Коментаришући потезе дела опозиције, и наводећи да су успели да нападну и жене у скупштини Београда, Вучић је поручио да су то људи који на улици желе да дођу на власт и да је њихов углед сада најнижи.

Наводи податак да су, када су кренули у протесте имали између 16 и 17 одсто подршке, а данас, каже, "постојано, стабилно и значајно" испод 10 одсто.

Србија је јача од свих оних који желе да је сруше, да јој сломе кичму, од спољних притисака, од оних који мисле да не може да води независну, суверену политку, рекао је председник Србије.

Ипак, каже, спреман је да чује све који другачије мисле, али им неће дозволити насиље.

"Само у Крепољину и Жабарима је било дупло више људи који су ме сачекали него што је било ових који су против нас у Новом Саду и Нишу", рекао је Вучић.

Све то, истакао је, говори не да би се хвалио, нити да би правио поделе, већ само да би показао како је могуће да" агресивна мањина може својим насилним методама да угрози развојни пут једне земље, осим чега ништа друго и не ради".

Вучић је захвалио женама које су, како каже, "имале храбрости да избаце разбојнике и Скупштине града Београда и да им покажу да фашизам неће никада проћи".

Напоменуо је да никада у свету није било да је неко некоме бранио да изађе са радног места или места где живи, "осим код фашиста у Мађарској и у нацистичкој Немачкој".

Никада то ни у Србији није било, истакао је председник и поручио да Србија никада неће дозволити фашизам на својој територији.

"Умели смо да се изборимо и са много горим пошастима које прете Србији", истакао је и додао да се и сада то мора изборити на миран и демократски начин.

Поручио је да ће се против фашизма изборити радом и, поручује – "тако победити вешала, тестере и разбијена стакла".

Захвалност пензионерима 

Вучић се на скупу захвалио пензионерима, јер су поднели највећи терет на обнови земље и најавио да ће ове, као и следећих година пензионери имати значајно увећање пензија.

Напоменуо је да више нема проблема са исплатом пензија, јер је све више запослених, а самим тим има и више доприноса.

Вучић је најавио повећање плата лекарима, медицинским секстрама, наставницима, професорима, учитељима, полицајцима, војницима и социјалном сектору.

"То су сви они за које смо успели више новца да обезбедимо, а да не правимо јавни дуг", истакао је председник Србије.

"Мед и млеко не теку нигде на свету, али нашим радом можемо да направимо да ствари буду боље у земљи", рекао је Вучић.

"Србија није подељена, већинска Србија је марљива"

Премијерка Ана Брнабић поручила је у Пожаревцу да Србија није подељена и да људи окупљени на скупу и други који подржавају рад актуелне власти, чине већину Србије, која жели да ради, напредује и привређује и која је права будућност земље, која је у могућности да побеђује.

Бранабић је, коментаришући изјаву Бориса Тадића да актуелна власт промовише насиље и да су људи који се окупљају на скуповима председникове кампање насилни и руља, истакла да они нису руља, да промовишу марљивост и труд.

Насилни су, рекла је премијерка, они који носе вешала, упадају у РТС са моторним тестерама, покушавају упаде у јавне институције и прете женама да ће им ударати шамарчине.

"Драге колеге из СЗС, не позивајте на насиље. Извињавам се грађанима Србије што сам на челу Владе која није извела у четвртак полицију на улице, већ су жене саме морале да бране Скупштину града", казала је Брнабић и додала да је брине то што "њих 60, 80, колико људи окупља тај савез, жели инциденте и полицију на улицама".

Како је навела, њих није брига за Србију, за инвеститоре и што шаљу лошу слику о земљи у свет.

"Изборићемо се са насиљем, вешалима, моторним тестерама и наставићемо да побеђујемо заједно са Александром Вучићем", казала је Брнабић.

Премијерка је додала да окупљени у СЗС немају другу политику сем да нападају председника и истакла да они не поштују ни председника, ни Владу, али ни грађане, јер желе да насилно преузму њихове гласове и власт.

Говорећи о постигнутим резултатима у Браничевском округу, Брнабић је казала да је уложено четири милиона евра у гасификацију, што ће омогућити комфорнији живот грађанима и долазак инвеститора, као и да се креће у нови циклус да до 2021. године се уложи још како би на крају укупна сума била 70 милиона евра.

Србија улаже у туризам, рекла је Брнабић и подсетила да је у реконструкцију Голубачке тврђаве уложено 10 милиона евра, да је у унапређење Љубичевских коњичких трка Влада уложила 40 милиона динара, а град Пожаревац 30 милиона динара.

Када се домаћини уједињују Србија је сигурна

Министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић поручио је да су стабилне и веће пензије, нова радна места, инвестиције, плате које ће омогућавати пристојан живот грађанима и сигурност за пољопривреднике будућност земље.

"У последње време отворено је доста нових фабрика, али замислите постојале су и неверне Томе које су стајале по страни и бројале колико је фабрика отворено. Они су се уморили, пре него човек који је све то изнео на својим леђима - Александар Вучић", рекао је Кркобабић.

Министар је навео да је потребно омогућити пољопривредницима, којих је 630.000 у Србији да остану на својим имањима и да раде, да се од тога издржавају и да се удружују у задруге.

Навео је и да Србија није усамљено острво, да постоје земље, људи и компаније у региону и свету, који желе да инвестирају, као и они који желе да живе у нашој земљи.

"Њима поручујем: Господо обратите пажњу на српског домаћина. Када се они уједињују Србија је стабилна и сигурна", рекао је Кркобабић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво