Вучић о дијалогу са Приштином: Бацили нас у слепу улицу

Председник Александар Вучић истакао је поводом актуелног стања у дијалогу са Приштином, који је обустављен због приштинских такси на српску робу, да се налазимо у слепој улици у коју смо бачени и изразио уверење да та мера може бити укинута само јачим притиском на Приштину.

"Тешко је видети излаз из ћорсокака у којем смо се нашли не својом кривицом. Бачени смо у слепу улицу, а неко други је пажљиво возио до ње", истакао је Вучић у изјави новинарима током посете Петровца на Млави у оквиру кампање "Будућност Србије".

Изразио је наду да ће бити вршен јачи притисак на Приштину да укине таксе и додао да верује да је то могуће, али и да се плаши да то неће учинити.

"Тиме смо у проблему. Није нимало лакше што су они у тежем проблему. За нас је од огромног значаја да чувамо стабилност, да можемо да тргујемо са Приштином и свима другима. Да можемо да радимо, јер у раду и економији не могу да нас победе", поручио је Вучић.

"Стабилне финансије, суфицит у буџету четврту годину заредом"

Председник је рекао да је Србија постала нормална земља, са стабилним финансијама, што раније није био случај.

Вучић је на питање новинара какав су буџет наследили 2012. године, рекао да је Србија била пред банкротством, да су сви погони, фабрике биле уништене.

"Не заборавите само један податак – 2012. године плаћали смо 61 одсто за пензије из буџета. То ниједна нормална земља не може да издржи. Данас је тај проценат око 27 одсто, што значи да је већи број запослених људи, да плаћају доприносе, да то иде из Пензионог фонда који се редовно и неупоредиво боље финансира него што је то било раније", рекао је Вучић.

Захваљући томе што је Србија постала земља са стабилним финансијама данас можемо да говоримо о улагањима у путеве, у објекте од јавног значаја, подршци приватном сектору, додао је председник.

"Велика је то разлика и са поносом могу да кажем да четврту годину заредом имамо суфицит у буџету што Србија у историји никад није имала", закључио је Вучић.

Вучић о Тадићевој изјави

Коментаришући изјаву Бориса Тадића да "политичке хуље никад нису могли без руље", Вучић је рекао да је Тадић увек када је говорио о својим противницима у ствари најпрецизније говорио о себи и својим савезницима.

"Да ли он, Тадић, то говори о себи или о овим његовима или о чему и о коме", запитао је Вучић и додао: "Када кренете са вешалима и тестерама и онда друге оптужујете за руљу и то оне који никада нису имали руљу. Ми позивамо народ на регуларне скупове и где нико никог не бије и не малтретира и где нема вешала нити тестера нити батињања ни упада у било чије просторије. Данас прете да упадну у просторије приватне телевизије. То су застрашујуће ствари".

Вучић, на питање о томе што опозиција прича о 6. октобру, истиче да је народ сматрао да 6. октобар треба да дође као нека правда, а не да после 5. долазе лопови.

"Ако сматрају да је време за правду и ја мислим да је време за правду и верујем и добро је да је део тога јуче почео и верујем да ће се наставити", навео је Вучић.

Приметио је и да је пред скупштину Града Београда дошао човек, а реч је о Бошку Обрадовићу, који нема никакве везе са Беогадом, те да не може да разуме да неки као "луде Насте" узимају знакове са градилишта.

Поручио је  да ће у складу са девизом "паметнији попушта", скуп у Новом Саду померити са 12. априла на 11. април, иако је тај скуп већ пријављен, а опозициони није.

"Речено ми је 'немој тај дан, јер ми шетамо'. Тада ће да шета њих 500, уместо нас 20.000. Иако смо ми пријавили скуп, а они нису, рекао сам 'ми ћемо да се повучемо'. Паметнији попушта", рекао је Вучић додајући да је прихватио да скуп буде одржан и на "неповољнији дан".

Истакао је да не жели да било када и било где буде више икада сукоба међу Србима.

Обраћајући се грађанима у Крепољину рекао је да је слобода јавног окупљања уставно право и да не сме да се дешава да неко неком забрањује то право.

У оквиру кампање "Будућност Србије" председник Вучић обилази Браничевски округ.  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво