Тадић: бранићу изборну вољу грађана

Председник Републике Србије Борис Тадић изјавио је да ће свим легитимним и демократским средствима бранити изборну вољу грађана која мора да се преточи у стабилну Владу Србије.

'Свим демократским и легитимним средствима бранићу изборну вољу грађана. Она не може бити прекрајана. Политичка трговина СРС и ДСС не доводи до стабилне владе и човек који је вратио мандат народу не може бити поново премијер, јер му народ на изборима 11. маја није дао мандат ускративши му поверење', нагласио је председник Тадић и додао да су странке проевропске оријентације освојиле 400.000 гласова више од радикала и да изборна воља мора да се поштује.

'Већина грађана Србије гласала је за политику наставка европских интеграција и очувања Косова у саставу Србије, коју сам кандидовао на председничким изборима. Тај исти програм добио је потпуно јасну потврду народа Србије и на парламентарним изборима. Политика мржње, неистина и агресије је изгубила', навео је шеф државе.

Председник Србије сматра да Влада Србије мора да обезбеди економски напредак земље, да води земљу у Европску унију и чува интегритет и суверенитет, као и да брине о свим нашим сународницима на Косову и Метохији.

'Демократској странци је потпуно прихватљива Социјалистичка партија Србије као партнер у влади, јер су то партије које припадају идеји Социјалистичке интернационале и обе се залажу за социјалне реформе, за изградњу система социјалне правде и једнаких шанси за све', рекао је председник Тадић и закључио:

'То су принципи на којима почива и сама Европска унија и зато сматрам да нови парламент треба одмах да ратификује С С П, јер без ЕУ нема нових радних места, сигурности за раднике, просперитета за младе и достојанственог живота за наше пензионере којима се морају обезбедити веће пензије. Тај споразум експлицитно поштује резолуцију 1244 Савета безбедности на којој Србија темељи одбрану Косова и Метохије'.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво