Ђурић о изјави Харадинаја: Ово није 1999. година

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је данас, поводом изјаве Рамуша Харадинаја да питање корекције границе Косова одговара само руском председнику и да ће се свако ко отвори питање границе сматрати непријатељем албанског народа, да ово није 1999. година и да је очигледно да код албанских представника и даље не мањка неодговорности.

"Волео бих да Албанце воде одговорнији и разумнији људи, изгледа да нам недговорности код албанских представника не мањка...Ово није 1999. година и све више људи у свету зна истину, и о томе каква је творевина тзв. Косово и какво је њихово порекло бављења политиком", рекао је Ђурић гостујући на Тв Пинк.

Ипак, каже ми не можемо да бирамо ко представља Албанце, већ треба да водимо рачуна да наши интереси буду заштићени и да Србија у економском и политичком смислу наставља да јача. 

Ђурић је рекао и да је пре само неколико година питање Косова и Метохије за највећи део међународне заједнице било трајно завршено. 

"Захваљујући исцрпној борби у политичком смислу коју је најјенергичније предводио председник Александар Вуцић и Влада Србије данас је ситуација другачија и сада се у свету разговара о томе на који начин да се реши питање Косова и Метохјије, статуса и територије", рекао је Ђурић.

Навео је да смо у претходних неколико година успели да переокренемо негативан тренд признања и да сада имамо двоцифрени број повлачења признања независности Косова.

"Никад не треба да изгубимо из вида колико је тешка позиција из које полазимо...Наша обавеза је да се без обзира на тешке околности залажемо и боримо", рекао је Ђурић.

Додао је да је у току реализација више од 140 развојних пројеката помоћи српском народу на КиМ.

Део тога је, каже, већ завршен а део ће бити у току ове године.

Ђурић наводи да је циљ боља и квалитетнија инфраструктура, бољи приступ здравственим, школским и другим установама...

"То је оно од чега зависи живот и свакодневна егзистенција народа на Косову. Преко 100.000 Срба који живе на Косову опстају захваљући виталној вези са државом Србијом", рекао је Ђурић.

Говорећи о протесту опозиције у Грачаници, он је рекао да је доживео дебакл, и да "неодговорна опозиција покушава да искористи тежак живот наших сународника на Косову".
Како каже, без обзира што се појавило само 19-оро људи, то је ипак било довољно да албански медији ликују због нашег нејединства.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 12. феб 2019, 15:09) - ana [нерегистровани]

ana

Haradinaj jedino zeli da provocira

(уторак, 12. феб 2019, 11:25) - peki [нерегистровани]

prijateljstvo

Tesko cemo se ista moci dogovoriti sa Albancima jer oni ne zele kompromis i mir u pokrajini to dokazuju iz dana u dan sa svojim izjavama.

(уторак, 12. феб 2019, 11:04) - Maja [нерегистровани]

Djuric

Marko je apsolutno u pravu, te godine se vise nece ponoviti