Селаковић: Важно да се Србија пробуди, кампања транспарентна

Сматрамо да грађани Србије нису довољно упознати са оним што је држава урадила у последњих неколико година и зато председник Александар Вучић креће у кампању "Будућност Србије", рекао је за РТС генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.

Никола Селаковић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да председник кампању почиње из краја Србије који је био запостављен, где се, како каже, није бринула о привреди и стандарду живота.

"Иде да би показао читавој Србији шта је то, нарочито од 2014. до данас, што је урађено. Мислимо да грађани Србије са тим нису упознати довољно", истакао је генерални секретар председника Србије.

Додаје да је "круна сутрашњег дешавања" полагање камена темељца у Врању за изградњу јефтиних станова.

"То су станови од 400 евра по квадрату са роком отплате од 30 године. То су ствари које су важне. Важно је што председник разговара са грађанима", напоменуо је Селаковић.

Како каже, важно је да се Србија пробуди и да се отварају мале фабрике.

"То је давање перспективе младим људима да ту остану, започну посао, заснују породицу", додао је генерални секретар председника.

Селаковић је додао да одлука о кампањи није донета изненада јер, како је рекао, "Вучић не ради изненада и не доноси исхитрене потезе".

"Овакве кампање се воде и у другим државама и важно је да грађани виде шта је учињено захваљујући њима. Они су недвосмислено подржали овакву власти, која сада показује шта је урадила", рекао је Селаковић.

На питање да ли је за кампању "Будућност Србије" планиран новац у буџету, Селаковић је узвратио контрапитањем: "На шта мислите да је планиран новац када председник обилази своју државу?"

"Све што се тога тиче је транспарентно", додао је Селаковић истичући да опозиција која у кампањи види изборну кампању – види саму себе.  

На констатацију новинарке да се на основу онога што је рекао може закључити да кампања "Будућност Србије" нема везе са евентуалним ванредним парламентарним изборима, Селаковић је прокоментарисао: "Ја то нисам рекао."

"Знате да у СНС-у увек постоје људи који су за изборе, али је председник тај који доноси одлуку јер је најспособнији и најмудрији. Важно је да се власт понаша одговорно", нагласио је генерални секретар председника.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 07. феб 2019, 10:21) - Kosta [нерегистровани]

komentar

Vrlo je vazno da gradjani znaju pravu istinu o svemu.

(четвртак, 07. феб 2019, 09:33) - Maja [нерегистровани]

I još nešto

Srbija se probudila.