Ђурић: Харадинај узнемирен јер сви виде аргументе Србије

Председница Владе Србије Ана Брнабић обавестила је читаву светску политичку јавност, па и албанског премијера Едија Раму, о противправним и антицивилизацијским мерама Приштине, и разумљиво је што албанска политичка елита на Косову и Метохији у паници и са страхом и нервозом реагује на праведну дипломатску борбу Србије, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ђурић каже да је Харадинаја узнемирило то што су све владе света данас суочене са несаломивим аргументима о насилничкој природи режима у Приштини.

"Харадинај, који једино и уме да говори језиком насиља, не разуме да његови избацивачки манири и кодекси понашања у цивилизованом свету нису пожељни и да нису део мирнодопског политичког инструментаријума", истакао је Ђурић.

Према његовим речима, управо зато Харадинај и говори о праву самопроглашеног Косова на увођење трговинских блокада, јер он напросто не разликује право од неправа.

"Србија има начина да на разноврсне драстичне начине одговори на безумље Приштине, али препустиће Харадинају и његовим политичким саборцима да поносно носе титулу највећих европских силеџија, а премијерка Брнабић и сви чланови наше владе наставиће да се доступним цивилизованим и демократским средствима боре против њиховог назадног поимања политике", додао је Ђурић.

Харадинај је раније данас рекао да стопостотно увећане таксе на производе из Србије неће бити укинуте све док Београд буде деловао против Приштине. 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи