"Опозицији избори легални само тамо где имају кандидата"

Председник Србије Александар Вучић рекао је да опозиција тврди да су избори легални само у Лучанима, а да у Кули, Кладову и Дољевцу нису зато што у тим општинама заправо немају кандидате.

"Не могу ни два човека да нађу да их кандидују, па су им избори нелегални", рекао је Александар Вучић одговарајући на питања новинара и додао да ће СНС изаћи на те изборе, једна против њих 11 или 12 заједно, тако да су, каже, те странке фаворити.

Вучић је рекао и да опозиција сматра да у Лучанима може да победи, јер је близу Чачак, па мисле "да су много јаки", док у другим местрима немају никога ни да кандидују, па причају да су избори незаконити.

"Да ли хоће или неће да изађу, њихова је ствар", рекао је Вучић и додао да ће народ у сваком случају добити власт и одговорност људи које жели и које изабере.

Подсетио је да су у Лучанима уложени милиони у фабрику "Милан Благојевић", уложено је у насипе... доста је урађено, а планира се да се још уради и то не само тамо, него и у Кули, Дољевцу, Кладову.

На питање да ли зна да је у једној емисији на РТС-у забрањено да се у негативном контексту помињу имена Ђиласа и Јеремића, Вучић је рекао да подстиче РТС да настави да ради професионално, без притисака, иако су изложени свакодневним притисцима са друге стране.

"Немојте да се љутите на људе који се уплаше да се у њиховом програму чује било шта лоше о Јеремићу и Ђиласу или да неко сме да пита одакле им више од седам милиона евра и зашто неке стране амбасаде дају паре одређеним политичарима, као ни то што не сме да се прича о Ђиласовим секундама на РТС", рекао је Вучић.

Рекао је да разуме да су новинари под страшним притисцима, али да је на њему да се избори да људи чују и знају праву истину.

Навео је да актуелна власт није заменила ниједног новинара или уредника на РТС-у, чиме се поноси.

"А, то што ћете мене да мрзите, што је на РТС-у лепо и дозвољено рећи све против Вучића, ја се тиме поносим и дичим, срећан сам што ниједног новинара ни уредника нисмо заменили, ни постављали, а они су све 'почистили', неке су тукли, неке су убијали од батина да би довели своје. Ми смо њихове оставили и нека им је срећан рад, желим им успеха", закључио је председник.

"Говорим оно што мислим" 

На питање да ли кад износи податке и "оптужује поједине политичаре у Србији да ли наступа са позиције председника СНС-а који говори о својим политичким противницма или са позиције председника државе који етикетира грађане којима је председник", Вучић је најпре нагласио да никога не етикетира, већ да износи податке и говори оно што мисли.

"И нећете ми забранити да говорим шта мислим", рекао је и додао:

"Ви мене питате, ја вам одговарам", истакао је и указао да никада никога од њих не помиње у уводним обраћањима већ одговара на питање.

"Хоћете ли да престанем да одговарам на питања", упитао је и додао да би у супротном рекли како неће да не одговара и да је исти као Ђилас и Јеремић "који увек бирају друштво у којем ће да изговарају нешто, управо да их не би питали то о чему ја говорим".

Како је навео, није рекао да су лоповчине, али јесте да су лопови.

"Како ћете да ме убедите како је неко за пет година стекао 25 милиона евра, да неко добије седам милиона евра и 280.000 долара за џабе. И можете да ме тужите колико хоћете, и могу да одговарам за све то", рекао је Вучић.

Како каже, нико га није дематовао ни за седам милиона евра, нити за стотине хиљада долара, нити за 25 милиона евра, нити могу да га демантују.

А зашто надлежни органи не реагују – и сам се, каже, пита, иако су то судије и тужиоци који су постављани за време бивше власти.

"Није моје да тај посао радим, моје је да кажем шта мислим, и не можете ни ви, ни нико други да ми одузме право да имам очи, уши и да смем да изговарам", нагласио је.

"Држим до тога да је важно да они могу да кажу шта хоће, а говоре свашта и о мени и мојој породици, али ја њих нећу да терам у затвор, као што би Ђилас да отера новинаре у затвор само зато што другачије мисли од њега. Али, нећу да дам никоме право да мени забрани да мислим. Наставићу да мислим и да говорим истину", поручио је председник Србије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво