Вучић: Ја сам за разграничење са Албанцима

Залажем се за разграничење са Албанцима, поручује председник Србије Александар Вучић. Решење за Косово и Метохију, ако га буде, мора да буде свеобухватно, а не једноставно нити упрошћено, како неки замишљају, истакао је Вучић.

"Ја се свакако залажем и то не кријем, и то је политика коју представљам, а да ли ће она добити подршку народа или не, али ја се залажем за разграничење са Албанцима", рекао је Вучић новинарима у Шиду, где је посетио фабрику за прераду меса.

"Да имамо територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада – то је увек извор потенцијалних сукоба и проблема", објаснио је председник Србије.

Да ли ћемо успети у разграничењу не зависи од нас, каже председник и примећује: "За танго је потребно двоје".

Решење за Косово и Метохију, ако га буде, истакао је, мора да буде свеобухватно, а не једноставно, нити упрошћено, како неки замишљају.

Рекао је да, за разлику од Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја и појединих западних представника, и оних у домаћој јавности који све знају, "а нису ниједном разговарали нити присуствовали било каквим разговорима", не жели да износи неке ствари, јер би тиме рушио нашу позицију.

"Нисам неодговоран и нећу да излазим са 'величанственим патриотским изјавама'", рекао је Вучић и додао да зна свој посао и да га ради у најбољем интересу Србије.

Вучић је рекао да ће недвосмислено рећи шта мисли када се буде близу неког опипљивог решења.

"То мора да буде свеобухватан план који се тиче много тога, и не једноставан или упрошћен како неки замишљају", рекао је и нагласио да не може да говори о чему преговара са косовским Албанцима, јер би тако отворио карте Србије у преговорима. 

Вучић је поручио и да никаквих избора, нити референдума неће бити 4. новембра, како то прогнозирају појединци из опозиције. 

број коментара 85 Пошаљи коментар
(петак, 10. авг 2018, 09:18) - Markovljev [нерегистровани]

Vrlo opasno

Ovaj predlog Predsednika Vučića je po meni vrlo opasan, jer bi to spustilo lavinu zahteva za pomeranje granica i razgraničenje prema nacionalnoj osnovi.Šta bi se desilo kada bi to tražili Madjari na severu, Bugari na istoku, Muslimani u Raškoj oblasti koji izmedju ostalog već traže promene naziva škola.Gospodine Predsedniče, Kosovo i Metohija je okupirana teritorija Srbije na kojoj okupator NATO ima svoje organe vlasti a Srbija mora stalno imati paralelne organe, da preuzmu vlast kada okupator napusti KiM.Koliko država je imalo Vlade i izbeglištvu za vreme 2. svetskog rata?Rezolucija 1244 je za Srbiju više nego Sveto pismo i toga se držite, makar trajalo opet 500 godina.Vi niste taj što će rešiti to pitanje, pomirite se sa tim.Hvala na prostoru.

(петак, 10. авг 2018, 08:21) - anonymous [нерегистровани]

И ја сам

али на Албанској граници

(петак, 10. авг 2018, 07:46) - Stefan [нерегистровани]

A Prizren?

Kome bi pripao Dusanov grad Prizren.Sta bi bilo sa Decanima, Peckom patrijarsijom?Ako bi Srbija dobila severni deo KiM to znaci da bi sve juzno dali na poklon Albancima i oprostili se od svoje licne karte.Od svoje izvorne istorije.Albanci bi sve to porusili i niko vise na Kosovu ne bi smeo da poseti grobove svojih predaka, ako bi ih uopste bilo.Nisam verovao u ovakava predlog predesdnika .

(петак, 10. авг 2018, 06:42) - Car Dušan [нерегистровани]

Dušanovo carstvo

Ako je Vučić mislio na granice Dušanovog carstva onda razgraničenje može :) :) :)

(петак, 10. авг 2018, 05:49) - anonymous [нерегистровани]

Razgranicenje

Blago onima koji veruju u to,da ce jedan potpisan dokument, zauvek resiti konflikt Srba i Albanaca!

(петак, 10. авг 2018, 02:45) - anonymous [нерегистровани]

Naše za nase

Da im damo naše za naše,kome i zašto? Onima koji su se doselili iz ogolele i zaostale Albanije da damo našu teritoriju za našu. Nikad.

(петак, 10. авг 2018, 01:44) - anonymous [нерегистровани]

Pažljivo

Pratimo pažljivo i ovde u Čikagu !!

(петак, 10. авг 2018, 00:21) - Софија [нерегистровани]

Време ради за нас

Не треба Нејаки Уроши да решавају велика питања за један народ. Не би требало срљати у неке труле творевине и за ту трулеж поклањати крвљу вишеструко плаћене земље.

(петак, 10. авг 2018, 00:12) - anonymous [нерегистровани]

НЕ!!!

Не сме бити поделе КиМ!
КиМ је Србија!
Ни педаљ српске земље није за продају!!!

(четвртак, 09. авг 2018, 23:50) - Aco [нерегистровани]

Moze

ali na albanskoj granici.