Канцеларија за КиМ: Хоти актуелизује фашистичке снове о "Великој Албанији"

Свако јавно изношење претензија према туђим територијама јесте претња стабилности региона и неминовно утиче на погоршање међунационалних односа на Косову и Метохији, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију поводом изјаве заменика шефа Демократске партије Косова Реџепа Хотија, да би евентуална подела подразумевала да Косово узме Санџак и део југа Србије.

"Најновијом провокацијом Реџеп Хоти поново актуелизује фашистичке снове о стварању такозване 'Велике Албаније', али и такозване 'зелене трансферзале' на Балкану", наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

"Уместо што прети непостојећом силом, Хоти и његове страначке колеге би требало да се позабаве питањем зашто млади људи главом без обзира беже пут Запада из њихове криминално-терористичке творевине", поручује се у саопштењу.

Ратоборна реторика Реџепа Хотија, истиче се, почива на лажној представи о сопственој снази, као и "на страху због чињенице да се широм света све више увиђа да је подршка албанским сепаратистима на Косову и Метохији била грешка и да је њихова криминална творевина, настала на насиљу и кршењу међународног права, неодржива".

"Србија ће наставити да конструктивно доприноси стабилности региона и да са одговорним делом међународне заједнице ради на изградњи одрживог мира на овим просторима", наводи се у саопштењу.

Хоти је раније данас рекао да подела Косова није на дневном реду, а ако би била, онда би то подразумевало да Косову припадне Санџак и део југа Србије.

И председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун реаговао је на изјаву заменика председника владајуће Демократске партије Косова, истичући да она разоткрива какве су стварне намере Албанаца.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво