Вучић: Без решења за Косово, прва криза ће нас уништити

У интервјуу "Фајненшел тајмсу", председник Србије Александар Вучић наводи да је "опседнут" Косовом и да без решења тог проблема све што је до сада остварио неће бити одрживо.

Фајненшел тајмс пише да Вучић, како би се Србија квалификовала за чланство у ЕУ, прво мора да реши статус Косова.

"Опседнут сам Косовом. Уколико не решимо тај проблем, све што смо до сада постигли неће бити одрживо. Прва криза би нас уништила", рекао је Вучић.

Фајненшел тајмс подсећа да је председник Србије почео политичку каријеру као ултранационалиста, али и да је 2008. године са групом колега раскинуо сарадњу са "радикалним српским националистичким идеологом Војиславом Шешељом" и формирао Српску напредну странку.

Данас, пише Фајненшел тајмс, Вучић подржава чланство у ЕУ као катализатор промена и коначни доказ да је Србија побегла из ноћне море Милошевићевих година.

"Још један рат би уништио земљу и будућност српског народа заувек", рекао је Вучић.

Навео је и да он није пети стуб Владимиру Путину у Европи и да је руском председнику јасно рекао да Србија остаје на европском путу.

Каже да не учествује у такмичењу за што већу популарност и да нема потребу да буде вољен и прихваћен.

"Србија је произвела више историје него што може да прихвати", констатује председник Вучић у интервјуу Фајненшел тајмсу и наводи да је, како је рекао Винстон Черчил, "најважнија ствар сачувати мир и смиреност".

Поводом изјаве Хашима Тачија да размена територије или подела Косова и Метохије никада није била тема и да се о томе неће ни разговарати, председник је одговорио да је територија управо оно једино што Албанце интересује

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво