Рахим Пацоли: Тачи још 23. марта испланирао хапшење Ђурића

Генерални секретар Алијансе за ново Косово Рахим Пацоли рекао је да је Хашим Тачи још у петак, 23. марта, припремио сценарио за хапшење шефа владине Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Према писању портала Арбрех.инфо, Тачи је директно наредио директору косовске полиције Шпенду Маџунију да у понедељак ујутру пошаље елитне полицијске јединице у северни део Митровице, где је, како се наводи, спектакуларно ухапшен Ђурић.

Рахим Пацоли је за портал Арбрех.инфо, близак Алијанси за ново Косово, чији је лидер министар спољних послова Беџет Пацоли, рекао да је Тачи, без претходних консултација, још у петак, 23. марта, припремио сценарио за хапшење шефа владине Канцеларије за КиМ у Косовској Митровци Марка Ђурића.

Тачи је иначе 23. марта био на трилатералном састанку у Бриселу, са Федериком Могерини и председником Србије, а том састанку присуствовао је и Ђурић.

Ђурић је иначе истог дана први пут послао и обавештење Приштини да у понедељак, 26. марта, намерава да учествује на састанку у оквиру унутрашњег дијалога у Косовској Митровици.

После тога из Канцеларије су ишла још два дописа с тим у вези.

Из Приштине се све време инсистира на томе да је Ђурић хапшен јер није поштовао негативан став према његовој посети.

Према Пацолију, хапшење је, међутим, испланирано још у "старту", 23. марта.

Он је, иначе, оценио да је Тачи тим потезом протекле недеље направио неред на политичкој сцени и угрозио безбедност Косова. 

Штавише, сумња се да је председник Тачи користио полицију и јуче, када је рано ујутру ухапшено шест турских држављана, припадника покрета ФЕТО Фетулаха Гулена, који су затим протерани у Турску, пише овај медиј.

Тај потез изазвао је реакције премијера Рамуша Харадинаја, председника парламента Кадрија Весељија и других политичких представника у Приштини, који су рекли да о овој акцији нису били обавештени.

То је, како се наводи, довело до одлуке Харадинаја да смени министра Фљамура Сефаја и шефа КИА Дритона Гашија.

Алијанса за ново Косово и њен лидер Беџет Пацоли противе се Харадинајевој одлуци да смени министра Сефаја јер је, како наводи шеф те странке, Сефај је поступао по Тачијевом наређењу.

Газета експрес констатује да тек што је Харадинај сменио Сефаја, Алијанса за ново Косово открива ко је наредио хапшење и депортацију шест турских грађана, менаџера и професора школе "Мехмет Акиф", чије, како се наводи, главе захтева турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се