Одговор Вулина амбасадору САД

Лазаревић је слободан човек, а моје је право да поштујем и његову борбу и борбу мог народа, каже министар одбране Александар Вулин у одговор на коментар амбасадора САД Кајла Скота.

Амерички амбасадор поделио је на свом твитер профилу текст "Вашингтон поста" са насловом "Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца" и написао да "месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом".

Текст се бави говором који је министар одбране Александар Вулин одржао у суботу у Нишу, где је, између осталог, навео да су сви који су бранили Србију "најхрабрији међу храбрима", мислећи и на присутног генерала у пензији Владимира Лазаревића, који је био осуђен, а затим пуштен на слободу после одслужене две трећине казне у Хашком трибуналу.

"Србија није изазвала ратове и Србија не треба да се стиди оних који су је бранили", каже министар Вулин у одговор на коментар амбасадора САД.

"Чуди ме да амбасадор не види могућност подривања имиџа и претњу односима у томе што је Хашки оптуженик Анте Готовина саветник у Влади Хрватске или у ослобађању Орића", примећује Вулин.

"Лазаревић је слободан човек, а моје је право да поштујем и његову борбу и борбу мог народа. Да ли треба да хвалим бомбардовање и тражим оправдање за отцепљење КиМ? Не знам војску која би се одрекла и постидела генерала Лазаревића, а ја сигурно нећу. И као што већ недељама можемо да видимо по медијиским нападима на мене, ја сам спреман да платим цену за то", закључио је министар Вулин.

број коментара 13 Пошаљи коментар
(четвртак, 12. окт 2017, 11:00) - глас разума [нерегистровани]

Имамо ли ми уопште неке нормалне односе???

Господина Скота бих само упитао, ко је осудио све српске  родољубе, а поослобађао Готовину, Харадинаја, Орића, итд. итд. И да ли заиста мисли да људи не знају шта је стварно истина, а шта су то монтирани политички процеси? И ако једна овако искрена изјава министра Вулина може да поремети наше добре односе, онда се бојим да ми немамо, не добре, него никакве ваљане односе, после свега што се у прошлости издешавало!

(четвртак, 12. окт 2017, 09:41) - Dile [нерегистровани]

sramota

Kaka nije sramota tog predstavnika Amerike u Srbiji. Zar ne vidi te strašne posledice od nuklearnog otpada. Srbija mora tražiti odštetu,materijalnu a svi oboleli od raka da dignu svoj glas.

(четвртак, 12. окт 2017, 09:27) - Патриот [нерегистровани]

Одговор на: "Svetlost u mraku"

Нема се шта рећи, него свака ти је на месту, или боље рећи скоро свака, јер се Руси пише великим словом (за велике пријатеље). Вулин нам је изгледа једини политичар са кичмом, који није спреман да сакривајући истину пузи пред сваким надувеним ауторитетом. Истина мора да се каже, па макар се и небо срушило. Остали политичари углавном пузе пред западним "величинама", али када човек има кичму и зна истину он је и каже. А ко нема кичму ни карактер њему је само важно да се провуче линијом мањег отпора.

(четвртак, 12. окт 2017, 08:43) - anonymous [нерегистровани]

Dolazak

E sada, nema Trampa u Beogradu.

(четвртак, 12. окт 2017, 08:21) - Rade anonymous [нерегистровани]

svetlost u mraku

U mraku puzanja pred onima koji su priznali Kosovo ,biranim rečima dostojnim civilizovanog čoveka Vulin daje do znanja da ima u Srbiji još patriota i ljudi koji znaju šta je država i kako se čuva njen suverenitet.
Bravo Vuline. Zadrži svoj odnos prema svojoj državi i prijateljima kao što su rusi . Danas ne, ali doći će vreme kada će istorija izdvojiti svačiji odnos prema državi Srbiji i odbrani Kosova i suveriniteta.Tvoj odnos će biti primer siguran sam.

(четвртак, 12. окт 2017, 07:50) - Tomislav Mitrovic [нерегистровани]

Cestitke

Do ove izjave sam vas gos Vuline smatrao prosjecnim politicarem i čovjekom. Tak posle ovih reci vidim vas patrijotizam ,ljudskost ,velikog rodoljuba. Imate dostojanstvo i karakter. Veliko postovanje vama i kapa do poda vašoj izjavi.

(четвртак, 12. окт 2017, 06:49) - anonymous Lala [нерегистровани]

Divota,

Gos'n Skot vidi problem što nedamo svoje silom oteto Kosovo i hvalimo heroje koji su ga branili .

(четвртак, 12. окт 2017, 04:48) - Aotearoa [нерегистровани]

Респект за Вулина

Е нека му је рекао !

(четвртак, 12. окт 2017, 02:38) - anonymous [нерегистровани]

istina ziva...

Rane rata sve vise me bole i da dozivim da netko odgovara za zlocine nad Srbima...

Nadam se da cu to d ozivjeti..

Vulinu hvala za sve sto cini...Hvala....

(четвртак, 12. окт 2017, 01:52) - Goran [нерегистровани]

Ovo su provokacije.

Sto kraci i sazetiji odgovor, ili bolje ignorisati gluposti.