Скот критиковао Вулина

Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот поделио је на свом твитер профилу текст "Вашингтон поста" са насловом "Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца" и написао да "месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом".

Наиме, приложени текст бави се говором који је министар одбране Александар Вулин одржао у суботу у Нишу, где је, између осталог, навео да је "прошло време стида", и да "наступа време тихог поноса када Србија негује и чува успомене на све који су је бранили".

Вулин је тада рекао да су сви који су бранили Србију "најхрабрији међу храбрима", мислећи и на присутног генерала у пензији Владимира Лазаревића, који је био осуђен, а затим пуштен на слободу после одслужене две трећине казне у Хашком трибуналу.

У тексту се наводи да је Вулин "похвалио осуђеног ратног злочинца због његове улоге против интервенције НАТО-а на Косову 1999. године".

У листу је оцењено да овакве опаске министра Вулина све више илуструју пораст пркоса и ината Србије према Западу, као и да Србија званично тражи чланство у Европској унији, али се истовремено приближава и свом дугогодишњем савезнику Русији.

"Нажалост, месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом", написао је на све то амерички амбасадор на свом званичном твитер налогу.

број коментара 19 Пошаљи коментар
(четвртак, 12. окт 2017, 11:19) - anonymous [нерегистровани]

Amerika decenijama radi sve naopako

Predsednik Tramp je rekao da su V.Post "Fake news" novine tako da to što oni pišu nije tačno. A da li je dozvoljeno da ambasadori dele lekcije ministrima u državi gde službuju?

(четвртак, 12. окт 2017, 10:50) - anonymous [нерегистровани]

" Dobro jutro Amerika "

ako mislite da mozemo da zaboravimo da ste nas bombardovali potrebno je da prodje mnogo vremena, ja bi rekao nekoliko milenijuma i onda necemo reci da ste nam prijatelji, politicari neka pokusaju da se priblize americi ali ne ocekujte da vas mi volimo, toliko od nas .

(четвртак, 12. окт 2017, 10:45) - глас разума [нерегистровани]

Добро познато и већ виђено

Рећи ћу само једно, а сви ће разумети шта мислим тиме... Легендарна реплика из домаћег филма "Балкански шпијун" је у питању: "Лепо брате све да признаш... а Ђура ће ти опростити што те је тукао!" То је отприлике то, зар не госн Скот?

(четвртак, 12. окт 2017, 10:45) - anonymous [нерегистровани]

неистина још увек траје са друге стране Атлантика...

Истина не може бити делимична већ искључиво целовита или потпуна.

Амбасадор није заинтересован за истину. Толико.

(четвртак, 12. окт 2017, 09:47) - anonymous [нерегистровани]

Ne,stvarno

Nije fer od nas.Ovaj jadni "zapad" se toliko trudi da se mi konacno od njih okrenemo,Ne znam sta jos treba da urade da se mi konacno otkacimo od nase "perspektive" pridruzivanja .

(четвртак, 12. окт 2017, 09:04) - anonymous [нерегистровани]

Kom

Uopste ne volim Vulina, medjutim...geleri po stambenim zgradama Niša su i dalje prisutni. O ovim bolestima koje nas more a povezuju se sa americkim humanitarn delovanjem 1999. godine, i da ne pričam. Živimo u vremenu bez osećaja stida. Teško nama koji smo stidu i dalje skloni.

(четвртак, 12. окт 2017, 08:54) - anonymous [нерегистровани]

Нисам Вулинов симпатизер, али сада је рекао праву ствар!

Ми као да се стидимо људи који су се храбро борили за слободу и опстанак нашег народа у ратовима деведесетих, а нарочито приликом агресије највеће светске силе у историји човечанства '99-е? Свака част Вулину на храброј изјави!

(четвртак, 12. окт 2017, 08:41) - Kasirka [нерегистровани]

Uranijum za siromašne građane

Nisam glasao za Vulina, ali osiromašeni uranijum je nešto što mi nikada neće učiniti ameriku prijateljem. Deca nam čekaju u redu za magnetnu rezonancu, decu u srbiji sve više viđamo bez kose. Hvala americi na prijateljstvu, između nas je osiromašeni uranijum koji se razgrađuje vekovima.

(четвртак, 12. окт 2017, 07:51) - JOVANA [нерегистровани]

Skot kritikovao Vulina

Ambasador Amerike Skot je opet poceo da se negativno izjasnjava kada su u pitanju clanovi vlade. Pa nije valjda ocekivao do ministra Vulina da podrzava bombardovanje Srbije, otcepljenje Kosova.

(четвртак, 12. окт 2017, 07:47) - dule [нерегистровани]

ministar

Ministar je nas ministar,,,a Skot ipak samo stranac u nasoj drzavi!Ko razume shvatice!