Вулин: "Мигови" стижу до краја године, ремонтовани и офарбани

Министар одбране Александар Вулин на седници скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове рекао је да ће шест "мигова" из Русије у Србију стићи до краја године и то, каже, ремонтовани и офарбани.

Александар Вулин је, наводећи да од НАТО агресије немамо ниједну ескадрилу "мигова 29", Вулин је истакао да Србија има потребу за њима још од 2000. године.

Одговарајући на питање шефа посланика СДС-а Марка Ђуришића када ће "мигови" стићи у Србију и да ли је та набавка резултат неке анализе и плана, Вулин је истакао да су "мигови" били "насушна" потреба и упитао зашто они нису набављени свих ових деценија.

"До краја године стижу 'мигови', ремонтовани, офарбани...", истакао је Вулин.

Вулин је рекао да је "апсолутно за повећање плата у ВС", али не линеарно.

"Залажем се да се на првом месту плата повећа војницима и подофицирима", рекао је министар одбране.

Такође, министар је навео да је попуњеност резерве Војске Србије 100 одсто и одбацио критике опозиције да је приметно осипање кадра и да се све мање људи пријављује за добровољно служење војног рока.

Мирослав Лазански, посланик на листи СНС-а, подсетио је да Србија има два школска "мига" опремљена само ракетама и додао да би било добро да шест "мигова" из Русије стигну ремонтовани јер су нам хитно потребни за контролу нашег неба.

Лазански је рекао да би за Србију било компликовано да пређе на западну технологију.

"Сви желимо да систем одбране буде бољи, респектабилан, да војска буде поштована и код народа и напољу. У том смислу треба да подржимо напоре да ти авиони дођу", рекао је Лазански на седници Одбора.

Расправу је обележила дебата на ивици инциндента између радикала Божидара Делића и председнице Одбора о томе шта је борбена готовост. 

број коментара 23 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. сеп 2017, 02:10) - milan lala [нерегистровани]

Remont.

Odgovor @ " Nisu usavrseni nego remontovani "
"Nije sija nego vrat " a sta to onda obuhvata remontovanje ako nisu usavrseni ? Remont se i radi da se avioni podignu na visi nivo od postojeceg . Koliko je sad podignut nivo to nam nisu kazali a da su usavrseni sigurno jesu . Pa ko bi normalan dva puta u kratkom roku rasturao isti avion radi unapredjenja. ? Ja mislim da ce oni do dolaska biti na ugovornom nivou sa modernom radarskom resetkom i raketama vazduh-vazduh , vazduh -zemlja. Dugo se o njihovom dolasku prica i o remontu citava godina za to vreme sve se moglo u detalje zavrsiti u Rusiji i bice sigurno zavrseno . Nece Rusi i nasa vlada valjda dozvoliti sprdanje oko tih aviona bice oni ko Svajcarski sat kad dolete.

(уторак, 12. сеп 2017, 22:42) - anonymous [нерегистровани]

Pitanje za Sumnjam

Kakve veze imaju migovi i s400?

(уторак, 12. сеп 2017, 21:40) - anonymous [нерегистровани]

Korak napred

Za razliku od onih koji pljuju i blate vojsku....ona je daleko bolja i modernija sada nego ranijih godina i daleko se vise radi i ulaze.

(уторак, 12. сеп 2017, 20:56) - nina [нерегистровани]

Srbija

Treba ulagati i modernizovati vojsku, oni su nasa snaga i budućnost. Ulaganje u vojsku je veliki napredak za celu zemlju.

(уторак, 12. сеп 2017, 20:23) - Slavko [нерегистровани]

Sumnjam

da ti MiG-ovi mogu da odgovore danasnjim lovcima pete generacije. Ako smo vec nesto hteli onda je bolja verzija dva sistema S-400 sa dobro obucenim posadama, Jedan sistem na jug a drugi na sever Srbije.

(уторак, 12. сеп 2017, 20:05) - Dejan [нерегистровани]

modernizacija

Modernizacija vojske je bila potrebna i mnogo ranije.

(уторак, 12. сеп 2017, 19:11) - Milos [нерегистровани]

Nisu usavrseni, nego remontovani.

Migovi, ako stignu do kraja godine nece biti sigurno unapredjeni na SM varijantu sa boljim radarima, nego samo remontovani i ofarbani kao sto je covek rekao. Ako stignu.

(уторак, 12. сеп 2017, 18:34) - anonymous [нерегистровани]

Lepo

Ogledalo stabilne države je jaka i savremena vojska. Puna podrška za sve što vlast radi po pitanju osavremenjivanja vojske.

(уторак, 12. сеп 2017, 18:03) - anonymous [нерегистровани]

Komenntar

Sigurnost i unapredjenje nase vojske je od znacaja za buducnost.

(уторак, 12. сеп 2017, 18:02) - milan lala [нерегистровани]

MIG

Remontovani i ofarbani stizu iz Rusije , znaci podignuti na najvisi nivo . To je ispravna odluka da se tamo remontuju jer ce biti remontovani na najbolji nacin , zato su bile price o dolasku prolongirane . Ti MiG-ovi su remontovani u tisini , bravo. Ako se ispostuje sve sto je pisano o nivou remonta onda smo dobili super dobre avione.