Орлић: За "замрзнути конфликт" су они који ништа не знају

Невероватно је да Санда Рашковић Ивић о Косову и Метохији говори неком ко се усуђује нешто да предузме, а при том сама нема решење, већ само како папагај понавља "замрзнути конфликт", изјавио је члан Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић.

"За разлику од Санде Рашковић Ивић, у чије време је Косово отето Србији, која је ћутала и куповала бунде, ваљда да прослави ту самопроглашену независност, за разлику од ње која је, као комесар за избеглице крала паре са Косова и Метохије, Србију данас воде честити људи који имају храбрости, одговорности и спремности да се боре за српски народ", пише у Орлићевој изјави коју је пренела Служба за информисање СНС.

Он је додао да је решење свих оних који не знају и не разумеју ситуацију замрзнути конфликт, "што је чист идиотизам".

"Оних који се међусобно такмиче у натпевавању на тему 'на КиМ ништа не ваља', а једино решење које нуде је да остане исто?! Биће да је код таквих способност да се мисли трајно замрзнута", додаје се у изјави.

Орлић је упитао да ли Рашковић Ивић зна да "кипарски модел", за који се залаже, значи да деца буду два дана заробљена на аеродрому само зато што су кренула 10 километара северно, уместо 10 километара јужно.

"Да ли тај модел хоће? Или, можда, рачуна да то неће важити за баш свачију децу? Можда се нада да ће Албанци умети да покажу захвалност за мишљење Међународног суда правде, које су им као поклон-честитку за 'независност' дали бесрамници из госпођине досовске хунте, а да ће Срби све заборавити?. Неће. Баш као што нису заборавили ни њену подршку Туђману, ни умеће да прода своје Крајишнике за бунде талијанске. Као ни нечасно држање данас, све под руку са рестловима најгорих и најнеспособнијих у Србији - без икакве разлике међу њима", пише у изјави.

Санда Рашковић Ивић, шеф посланичке групе Нова Србија-Покрет за спас Србије, изјавила за Политику да би требало показати више стрпљења за решавање питања КиМ, а да под стрпљењем подразумева "опцију коју заступа, а то је такозвани замрзнути конфликт", наводећи као пример Кипар.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 16. авг 2017, 13:12) - Srbin iz Nemacke [нерегистровани]

Glupo i neodgovorno

Neshvatam ovo prepucavanje radi politickih poena! Ovaj problem je daleko od toga i svi zajedno trebamo da radimo za najbolje resenje za SRBIJU a svako ima pravo na svoje misljenje. Ako zelimo da svi ucestvuju u raspravi onda partijski pojedinci nesmeju odmah da napadaju nego da saslusaju i drugo misljenje bilo ono dobro ili ne.