Драшковић: Леви је Француска која је спасла Србију у Првом светском рату

Председник СПО Вук Драшковић рекао је да "фашисти нису исфлекали сако Бернара Анрија Левија, већ лице Србије и Београда".

Вук Драшковић је у четвртак ручао са француским филозофом у центру Београда, после инцидсента када су младићи из организације Нови СКОЈ, бацили Левију торту у лице, после пројекције његовог филма у оквиру фестивала Белдокс.

"Бернар Анри Леви представља ону Француску која је у Великом рату спасила Србију. Зато Србија Француској мора бити вечно захвална", рекао је Танјугу Драшковић.

Истакао је да су он и Леви разговарали о свему и да му је рекао да "ти фашисти нису исфлекали његов сако, већ лице Србије и Београда".

Додао је да је Леви је веома угледан француски филозоф који је био његов гост у Београду када је давао подршку демонстрацијама против Милошевићевог режима.

"Истог оног режима који је био велико зло за Србију. Милошевићев режим је одговоран за убиства неистомишљеника и уништавање победничког 20. века за Србију. Постоје писци који су подржавали Милошевића и који се овде данас ките наградама. Ти писци и даље иду у Пожаревац на поклоњење Милошевићевом гробу", закључио је Драшковић.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(понедељак, 15. мај 2017, 15:57) - anonymous [нерегистровани]

Zms

Sve je to istina koja je iz znanih razloga skrivana da buduce generacije ne bi znale ko su nam prijstelji.

(недеља, 14. мај 2017, 11:39) - Српска посла! [нерегистровани]

@Заиста је доста митологије,

...да је више Руса,него Совјета,највише Украјинаца,изгинуло за Србију,а како им се захваљујемо,видљиво је управо ових дана!

(недеља, 14. мај 2017, 11:22) - anonymous [нерегистровани]

Sta je tu lose?

Dobio je tortu da zasladi malo iako je on nama slao bombe ne tako davno. Ipak smo mi humaniji od svih tih Vukovih prijatelja.

(недеља, 14. мај 2017, 11:12) - anonymous [нерегистровани]

Заиста је доста митологије

@Protivnik romantičarstva

Прошетајте мало рецимо по банатским селима и градовима. Нема села у коме нема гробнице руским војницима који су дали животе за ослобођење нашим градова од нациста. Тако је било и у рецимо српко-турским ратовима 1876-77. који су Русију коштали више од 40000 живота за слободу Србије. Тако је било и у Првом светском рату када је руско-српска војска још 1916. у Добруџи почела ослобођење Србије, па на солунском фронту где су Руси седели у рововима са нашом восјком заједно са црнцима Сенегалцима (ниједног јединог Француза или Британца није било). Колико је Руса погинуло на нашој страни у ратовима 91.-95. (имате руско војно гробље у РС). Колико је Руса погинуло на Косову 1999. и то на најстрашнијим местима на граници? И ту су оставили гробове. Лако је пронаћи телеграм захвалницу Николе Пашића италијанској влади што је са 350 бродова два месеца извлачила нашу војску из Албаније (прво на Силицију) на Крф. Не француској, него италијанској влади. Заиста је доста митологије. И на крају да Вас питам - када већ питате где су били Руси 1999. (рекао сам Вам - на нашим крваваим бојиштима), где су били Французи 1999.? Из авиона убијали нашу нејач по Србији, а француска артиљерија из Албаније тукача положаје наше јуначке војске и руске добровољце. Ето где су били Французи.

(недеља, 14. мај 2017, 11:00) - anonymous [нерегистровани]

Opet se on "istice"

Levi nije ona Francuska koja je pomogla pre sto godina.Levi je ona Francuska koja je bombardovala Srbiju, Levi je onaj koji je prizivao bombardovanje, Levi je ona Francuska koja sprovodi danas politiku Brisela, Levi je Francuska koja je oslobodila ratnog zlocinca Haradinaja, Levi je ona Francuska ciji se diplomata Kusner smeje na pomenu Zute kuce i vredja sve srpska zrtve.Levi je nesto drugo Vuce Draskovicu i zato je dobio tortu....

(недеља, 14. мај 2017, 10:10) - Protivnik romantičarstva: [нерегистровани]

Saveznici su pomagali Srbiji,

Rusija je samo mit koji nam i danas šteti u odnosu sa saveznicima;Vidi Francusku!-A što i danas ćuti Rusija,kao 1999.?!

(недеља, 14. мај 2017, 09:27) - anonymous [нерегистровани]

Draskovic: Levi je Francuska koja je spasila Srbiju u prvom svjetskom ratu

Da Rusi nisu ucijenili tu istu Francusku prijetnjom da ce se povuci ako Francuska i saveznici ne pomognu u transportu, oporavku i opremanju iscrpljene srpske vojske nikada Francuska ne bi "spasila" Srbiju gurajuci Srbe da ginu ispred francuskih vojnika. 

(недеља, 14. мај 2017, 08:52) - dragan [нерегистровани]

Ne moj tako gospodine Vuče

Odavno je poznata činjenica da je Vuk Drašković političar bez ugleda to mu je samo upalilo za vreme nasilničkih demonstarcija,kada su DOS-ovci uz pomoć naših poznatih neprijatelja,oteli pobedu Miloševiću,počeli da vladaju i do dolaska SNS srpsku političku scenu pretvorili u istorijsku jad i bedu.Ukorenili su sve što je narodu negativno po ugledu na zapad i sada vidimo kolika se borba vodi da se zemlja vrati donejle u normalu koju zaslužuje.Gospodinu Vuku Draškoviću stalno neko smeta a hvališe srpske neprijatelje,ne čudi me da jednog dana ode i poljubi ruku Hašima Tačija,jer sigurno i o njemu kao i o Levom ima lepo mišljenje.Njegova stranka je odavno oduvana sa političke scene,ušao je u vlast današnjice i opet mu ne valja strategija.

(недеља, 14. мај 2017, 08:13) - anonymouxxx [нерегистровани]

komentar

Dakle ovaj gospodin? ne da osudjuje pojedinca vec Srbiju i Beograd, znamo da je demokratija i da covek moze da iskaze slobodno svoje mizljenje, ali ipak ko je bio u vlasti i ko sada pripada delu vlasti nebi smeo tako nesto da izgovara.

(недеља, 14. мај 2017, 06:42) - vlajko [нерегистровани]

a Ti i tvoj drug Tito

Poznat je veliki doprinos francuza naročito u topovskoj municiji koju su poslali u Srbiju.
Tvoji "saborci u "demokratskoj borbi za vlast" iz tog rata preimenovali su i Nemačko groblje na Banovom brdu u groblje branilaca Beograda. Kakva je tvoja uloga u "demokratskoj" borbi za vlast i šta si sve trtljao u toj borbi a koliko si ti i tvoja žena ofajdio od te borbe.
Spomenik zahvalnosti Francuskoj treba ukrasiti i nekom kasetnom bombom da se iz njehove ambasade dobro vidi.
Kad već govoriš o Slobodanu što ne komentarišeš i svoj doprinos liku i delau tvog druga Tita