Ванредна седница Владе

Одржана је ванредна седница Владе коју је премијер Александар Вучић заказао након одлуке суда у Француској да не изручи Рамуша Харадинаја Србији. Премијер Вучић, министарка правде Нела Кубуровић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић обратиће се медијима у 13.15 у Прес-сали Владе Србије.

Пре седнице која је почела у 11 часова, министар Небојша Стефановић рекао је новинарима да ће одлука суда у Колмару бити прва тачка дневног реда.

"Република Србија ће на седници владе заузети став о томе како ће се изјаснити и који ће бити наредни потези након одлуке суда у Колмару да не изручи Рамуша Харадинаја Србији", рекао је министар полиције.

Стефановић је новинарима, упитан за коментар на ослобађајућу пресуду Харадинају, рекао да ће на седници владе прва тачка бити управо разматрање актуелне ситуације, настале након одлуке француског суда.

Апелациони суд у Колмару донео је коначну одлуку којом је одбијен захтев Србије за изручење Рамуша Харадинаја, кога српско тужилаштво терети за ратне злочине на Косову и Метохији, почињене крајем деведесетих.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво