Вучић: Борићемо се за нашу децу, најгори лопови би да се врате на власт

Премијер Србије и лидер СНС-а Александар Вучић рекао је да се над Србијом надвила велика опасност, јер они који су је годинама разарали желе да се врате на власт и поручио да их се не плаши и да ће их поново победити. Истакао је да ће се у Бриселу разговарати о озбиљним темама, али је сигуран да тема неће бити повлачење потерница.

Вучић је у обраћању грађанима у Инђији, где је присуствовао отварању новог погона компаније "ИГБ Аутомотив", рекао да су државом пре само неколико година управљали тајкуни и "најгори лопови", а да ти исти сада желе да се врате на власт, држе придике.

"Прете нам јер смо поштењем, радом и трудом успели да надокнадимо све оно што су крали и пљачкали и успели да вратимо Србији наду", рекао је Вучић.

Додао је и да би они који су "разарали земљу годинама и деценијама, уништавали индустрију у Инђији, Војводини и Србији", данас поново да се врате на власт.

"Моја порука за њих, али и за вас: нисмо их се нимало уплашили, могу да вичу, да измишљају, да извлаче неистине, борићемо се не за себе као што су се они борили само за себе, већ за земљу, нашу децу, за нашу будућност, а ви се спремите, ускоро крећемо, победићемо их поново", истакао је премијер.

Одговарајући на питање да ли размишља о парламентарним изборима, Вучић је рекао: "Јесам, размишљао сам и наставићу да размишљам", те поновио да се велика опасност надвила над Србијом, јер, истакао је, "криминалци и лопови опет желе да се врате на власт".

"Ко је рекао – новац од државе не добијају, а видим да пара има и неки троше по 50.000 евра на дневном нивоу и добијају новац од тајкуна, из иностранства...", приметио је Вучић додајући да би требало објаснити одакле тај новац и који то тајкуни плаћају.

У сваком случају, закључио је, они су фаворити и вероватно победници... "а ми ћемо одговорити борбеношћу – то је све што могу да кажем".

Вучић је, одговарајући на питања новинара да прокоментарише присуство Шљиванчанина на трибини у организацији СНС-а у Бешки, рекао да ће на то радо одговорити на страначком скупу и да ће имати шта да каже, али да осуђује покушај неких да прекидају нечије трибине.

"Завршићемо Коридор 10 до краја године"

Вучић је изјавио и да ће Коридор 10, упркос неким проблемима, бити завршен ове године, а на пролеће 2018. године и највећи део Коридора 11.

Премијер је, одговарајући на питања новинара, потврдио да има неких проблема са једном страном компанијом која ради на Коридору 10, али додао да се то решава, као и да има неких мањих проблема са домаћим компанијама, али да ће све то бити решено и Коридор бити завршен како је и речено.

Додао је да је иначе задовољан тим питањем да ли ће Коридор 10 бити завршен на време и да то показује да се у Србији нешто мења, јер некада такво питање није смело ни да се постави пошто се знало да ништа и неће бити урађено већ је "служило само за јалова обећања".

Биће завршено највише километара за најкраће време, што је историјски успех, рекао је Вучић у обраћању након отварања новог производног погона компаније ауто-делова "ИГБ Аутомотив" у Инђији, чија је вредност 4,5 милиона евра, а запошљава 600 нових радника.

"О повлачењу потерница сигурно нећемо причати"

Председник Владе је рекао да очекује да се вечерас у Бриселу у оквиру дијалога Београда и Приштине разговара о озбиљним темама, али је сигуран да тема неће бити повлачење потерница.

"Јасно је њима да никаква тема неће бити ни признавање Косова, јасно је њима да никаква тема неће бити повлачење потерница и о томе се не разговара. О ратним злочинима и ратним злочинцима се не разговара", поручио је Вучић одговарајући на питања новинара у Инђији, где је присуствовао отварању новог производног погона компаније "ИГБ Аутомотив".

Како је навео, ако неће да разговарају, боље да то кажу него што измишљају неке теме за које знају да се о њима неће разговарати.

"Нагледао сам се, иначе, много јунака на свим странама и у нашој земљи и у другим земљама, и у Београду и Приштини, Загребу, и на много места. То су јунаци пред домаћим новинарима који су им обично наклоњени", прокоментарисао је неке најаве из Приштине.

То јунаштво, међутим, како је приметио, нестане чим они који мисле другачије седну преко пута.

Како је додао, жели да разговара о озбиљним темама, коментаришући да "они ваљда имају своје унутрашње проблеме. Желе да покажу мишиће и да су снажни и јаки".

"Не могу да вам објасним колико ме је страх од тих великих најава", поручио је српски премијер приметивши да часни људи то не раде (причају о српском признању Косова), јер то значи да некога условљавате, а не да желите да разговарате.

Ми, додао је, идемо у Брисел на отворен разговор, ми не условљавамо, што би значило да се додворавамо некоме у Србији, а о томе да ли је дозвољен ратни злочин нећу да разговарам.

Уместо најава према којима је наводно Тачи рекао да ће тражити признање Косова, Вучић каже да има много важних тема о којима може и треба да се разговара.

"Имамо важне теме, употреба оружја и оруђа и многе друге ствари", поручио је премијер уочи одласка у Брисел.

"Нисам задовољан реакцијом у случају Харадинаја"

Премијер Александар Вучић рекао је да ће Србија искористити све правне инструменте у случају Рамуша Харадинаја, наводећи да о томе треба да се изјасни и међународна заједница, те да до сада није био задовољан њиховом реакцијом.

Истакао је да ће Србија искористити све правне инструменте у случају Рамуша Харадинаја, наводећи да о томе треба да се изјасни и међународна заједница, те да до сада није био задовољан њиховом реакцијом.

"Мислим да су ту ствари потпуно јасне, али о томе мора да се изјасни и међународна заједница, видећемо шта ће они рећи. До сада нисам био баш нарочито срећан њиховом реакцијом. Али можда ће бити другачије", рекао је Вучић, упитан шта ће Србија урадити ако не дође до изручења Рамуша Харадинаја.

Навео је да то није само питање националних и државних интереса, већ елементарне људскости и правде.

"Видећемо, проверићемо све правне процедуре, шта нам стоји на располагању, шта можемо да урадимо", навео је Вучић.

Премијер је рекао да Србија никада неће рећи да јој није важно и да неће тражити правду за оне који су чинили злочине против Срба.

"Ми само тражимо правду, као што тражимо правду за туђе жртве, хапсимо оне који су чинили злочине, а носе наше име, тако ћемо тражити и за друге", рекао је Вучић.

Навео је да ће Србија користити све правне могућности да би се задовољила правда, да би се, како каже, пронашао смисао за то што правни систем уопште постоји у свакој нормалној земљи.

"Ако допустите да се ратни злочини извршавају, по ком принципу онда гоните некога за ситну корупцију?", рекао је Вучић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво