Вучић о извештају Могеринијеве: Примио сам к знању

На примедбе које су изнете у Извештају шефице европске дипломатије Федерике Могерини о приоритетима Заједничке спољне и безбедносне политике ЕУ за 2016. годину, премијер Александар Вучић је одговорио да их је примио к знању.

"Како су оно они рекли када сам ја говорио о 'Трепчи'? Да су примили к знању? Сад сам ја примио к знању те примедбе, и похвале и примедбе", рекао је премијер одговарајући на питања новинара о Извештају, који је објављен у понедељак.

У Извештају се наводи да ЕУ охрабрује Србију да интензивира спровођење реформи у кључним областима као што су правосуђе, борба против корупције и организованог криминала, слобода изражавања и медија, а очекује даљу нормализацију односа са Приштином и усклађивање са спољном и безбедносном политиком ЕУ.

Вучић је новинарима током обиласка јужнокорејске фабрике "Јура" рекао да неки од кандидата за председника државе желе да Србију "врате у минус" у који су је довели деведесетих година.

Он је навео да већ сада честита свима који су најавили кандидатуру за председничке изборе наредне године и додао да су неки од њих мултимилионери.

"Они имају много пара, ја са њима не могу да се борим."

"Честитам им, ја сам се борио са много мутлимилионера у прошлости и до сада сам некако успевао, али не верујем да ћу успевати и у будућности", рекао је Вучић.

"Они имају много пара, ја те паре немам, ја говорим народским језиком, а после избора се увек види ко чији интерес заступа", рекао је Вучић.

Он је додао да је чуо да се сада и "неки Златиборац кандидовао" и да и њему честита.

"Сви су победили, имаћемо 19 председника, само напред, свима честитам", закључио је Вучић.

Министри погрешно тумче кредит УАЕ

Премијер је критиковао поједине министре у Влади који, каже, нису разумели суштину кредита узетог од Уједињених Арапских Емирата, и погрешно га интерпретирају у јавности.

Вучић је рекао да је Србија потписала уговор са УАЕ под најповољнијим условима, али да није повукла новац, који је намењен за реструктурирање дуга, хеџовање...

"Видео сам да то не умеју да објасне ни потпредседници владе, ни новинари... А и што би новинари знали, ако не знају ни потпредседници владе, ни министри. Ако неко нешто не зна, боље да пита, а не да се прави много паметан и мудар. Нажалост, боље је било да новинари не питају поједине чланове владе, јер ме они очигледно нису слушали на влади, ни у медијима, кад сам томе говорио", рекао је Вучић.

Он је навео да је суштина да Србији добро иде и да је хвале све међународне финансијске институције. "Али шта да радим кад постоје неписмени људи који мисле да све знају јер само јуре некога у влади", рекао је Вучић.

Премијер  је рекао да Србија има суфицит од 40 и више милијарди, и најавио да ће дефицит бити не већи од 150 милиона евра, што је шест или седам пута мање од онога што се сматрало одличним резултатом.

Вучић је, у изјави након обиласка фабрике "Јура" у Лесковцу, подсетио да је планирани дефицит био милијарду евра и поручио да ће, са плаћањем свих старих дугова, дефицит бити око 150 милиона евра. То је шест или седам пута боље од онога што се сматрало одличним.

"Идемо добро и не хвале нас случајно ММФ и Светска банка" подвукао је Вучић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво