Вучић: Није протест због три бараке, него због мене

Само одговорна и озбиљна политика у региону доноси бољитак за све грађане, рекао је премијер Србије. Каже да је од почетка протеста Иницијативе "Не да(ви)мо Београд" јасно да они не протестују због рушења три бараке, већ због рушења њега.

Премијер Вучић је присуствовао отварању фабрике текстила у Ћуприји, након чега је одговарао на питања новинара о протесту Иницијативе "Не да(ви)мо Београд", односима у региону, али и деоници Коридора 11 од Љига до Прељине.

На питање новинара како коментарише присуство личности из невладиних организација и цивилног сектора, попут Соње Бисерко и Борке Павићевић, на протесту Иницијативе "Не да(ви)мо Београд", Вучић је изјавио да је од почетка протеста јасно да они не протестују због рушења три бараке, већ због рушења њега, али да му није јасно зашто то од почетка нису тако рекли.

"Нека они раде свој посао, ми ћемо свој, нека они руше, ми ћемо градити", рекао је премијер у Ћуприји где је и поновио да су протести, па и овај, демократски и легитимни, само је требало да од почетка кажу шта је прави разлог демонстрација.

Иронично је приметио да је фасциниран њиховом снагом и "предложио" да они који финансирају активности Иницијативе уложе три или шест пута толико у неке пројекте, од којих ћемо, рекао је, боље живети.

"Кад ми нађете месну заједницу у којој нећу моћи да сакупим више људи него што они скупе са свих страна, одмах ме смените", рекао је Вучић.

Изјавио је и да ће деоница Коридора 11 од Љига до Прељине бити отворена 30. октобра, а на медијске написе да радови касне, узвратио је да нико не говори о томе да ти радови нису предузети седам деценија.

"Одговорни за кашњење ће свакако бити кажњени" рекао је Вучић.

Одговарајући на питање новинара о кашњењу радова, премијер је рекао: "Да, у праву сте, касне неких 70 година и два месеца" и додао да каšшњење неће бити толерисано, али да је чињеница да је завршено оно што људи 70 година нису пипнули, а обећавали су пред сваке изборе.

Има пропуста, има проблема, али их решавамо и градимо, рекао је председник Владе.

"Мир и стабилност најважнији у региону"

Само одговорна и озбиљна политика у региону доноси бољитак за све грађане, рекао је премијер Србије.

Одговарајући на питање колико ће референдум у Мађарској, избори у Црној Гори, али и ситуација у БиХ, утицати на односе у региону, Вучић је рекао да је за Србију најважније да све протекне у миру и да се сачува стабилност.

Кад је реч о референдуму у Мађарској, Вучић је поменуо да ће министар спољних послова Ивица Дачић у недељу увече, после гласања, отићи у Мађарску и састати се са министром Петром Сијартом.

"Ускоро ћу се и ја видети са премијером Мађарске Виктором Орбаном. Имамо добре односе са Мађарском и то се неће кварити", рекао је Вучић.

Исто тако, додао је, за нас је важно да избори у Црној Гори протекну у миру и да се сачува стабилност, као и у БиХ.

"Данас сте у Ћуприји могли да видите колико озбиљна и одговорна политика Србије даје резултате", рекао је Вучић и додао да ће раст ове године бити готово три одсто, а да идуће године рачуна да то буде и четири.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво