Живковић: Вучићу, не играј се институцијама

Председник Нове странке Зоран Живковић упозорио је премијера Александра Вучића да се "не игра институцијама" у случају хапшења 80 особа осумњичених за корупцију, међу којима су и бивши високи државни функционери. Заменик председника те странке Владимир Павићевић оценио је да је у питању "тешки политички прогон и медијски линч".

Живковић је у седишту Нове странке у Београду оценио да та хапшења представљају "последњи чин дивљања Александра Вучића", као и да су особе приведене у том случају "заробљене од банде коју води премијер".

"Цела 2015. година протекла је у стварању проблема, а Александар Вучић је победник у томе. Сваког дана стварао је проблеме грађанима Србије, али и себи, а последњих дана хапси људе који не могу да се бране, који су годину дана под истрагом и који су се увек одазивали на позиве полиције и тужилаштва", рекао је лидер Нове странке.

Живковић је упозорио премијера да се "не игра институцијама" јер, како је навео, "свако ко се играо институцијама, кад тад је завршио у њима".

Говорећи о наводима да је и пословање његове винарије предмет истраге, лидер Нове странке је рекао да су сви подаци о пословању тог предузећа у периоду од 2004. до 2013. године објављени на веб страници Нове странке, као и да не постоји "ништа тајно или нека нова чињеница" у вези са тим.

Живковић очекује ванредне изборе у мају 2016. и позива грађане који су незадовољни стањем у земљи да "престану да добацују и кукају" и да се ангажују преко Нове странке или у другим партијама како би "Александар Вучић отишао у историју па онда у неку институцију".

Заменик председника Нове странке Владимир Павићевић оценио је да је на делу "тешки политички прогон и медијски линч" Зорана Живковића и појединих чланова те странке, у ком се представници власти користе "фалсификатима".

"Живковић је више пута одговарао на питања о својој имовини и једини је политичар коме је истражено порекло имовине. Зато предлажем људима из СНС-а да уместо политичког прогона приступе реализацији "акције докторат", како би се испитала утемељеност оптужби за плагијат њихових истакнутих чланова", истакао је Павићевић.

Према његовим речима, захваљујући посвећености чланова Нове странке, Народна скупштина је усвојила 162 од 1.884 амандмана које су посланици те партије поднели у претходних 20 месеци.

"Посебно је добро увођење принципа академске честитости који треба да се примени у "акцији докторат", тако да од јануара очекујемо да се утврди ко је шта узимао од представника власти и од кога при изради плагијата", рекао је Павићевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво