Читај ми!

Јанковић замолио Меркелову за подршку у отварању поглавља

Заштитник грађана Саша Јанковић каже да је немачку канцеларку Ангелу Меркел замолио за подршку у отварању приступних поглавља која се тичу поштовања људских права и слобода, владавине права, правне сигурности и приступа грађана правди.

Саша Јанковић је синоћ разговарао са немачком канцеларком на вечери коју је приредио премијер Србије Александар Вучић, преноси Бета.

"Верујем да је то најефикаснији механизам за постизање напретка у тим питањима који за сада, према мојим налазима, изостаје", наводи се у изјави омбудсмана.

Јанковић је навео да се Ангела Меркел посебно интересовала како је у Србији уређен уставни положај, независност и одговорност Заштитника грађана, али пре свега колико се грађани Србије обраћају омбудсману, на шта се највише жале, колико Заштитник грађана има сарадника и како та институција решава случајеве.

Додао је да је Немачка једна од ретких европских земаља која нема националног омбудсмана.

Тема разговора био је и значај цивилног сектора.

"Истакао сам да Влада организације цивилног друштва треба да посматра као највећег савезника на путу ка вредностима које је сама утврдила као политички циљ, али и као корективни фактор неопходан у сваком стабилном демократском друштву", изјавио је Саша Јанковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво