Читај ми!

ДСС и Двери формирали патриотски блок

Демократска странка Србије и Покрет Двери формирали су опозициони патриотски блок, који се противи уласку Србије у ЕУ и НАТО, а залаже за економски патриотизам, интензивирање сарадње са Русијом и одбрану Устава Србије.

Лидери ДСС-a и Покрета Двери Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић навели су на првој заједничкој конференцији, у седишту ДСС-а, да је Косово Србија, а Крим Русија и да би власт требало да "призна Русију у њеним уставним границама", преноси Танјуг.

Истичући да је националном блоку најпреча Србија и борба против актуелне власти, председница ДСС-a Санда Рашковић Ивић рекла је да су спремни да разговарају са лидером радикала Војиславом Шешељем о сарадњи, али да жели да види у ком ће правцу ићи његова политика.

"Ми можемо са сваким разговарати. Договор је једно, а разговор је друго", рекла је Рашковић Ивић, наводећи да се из Шешељевих изјава види да сада није заинтересован за прављење коалиција.

Рашковић Ивић је рекла да се патриотски блок, у којем су, како је навела, и поједини истакнути интелектуалци, одлучно противи уласку земље у НАТО и ЕУ и залаже за јачање економске и политичке сарадње са Русијом.

"Клатно Србије које је кренуло ка западу треба вратити на исток", рекла је Рашковић Ивић.

Навела је и да се противе продаји природног и привредног богатства Србије - "Телекома", "Електропривреде", "Галенике", а залажу за економски патриотизам, који подразумева улагање у домаћу привреду и пољопривреду, уз стратешку сарадњу са Русијом.

Рашковић Ивић је рекла и да је Устав Србије последња одбрана од цепања Србије, истичући да би брисањем преамбуле био отворен пут за признавање независности Косова.

Наводећи да власт води Србију у демагошку, економску и социјалну пропаст, лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да је опозициона сарадња и формирање патриотског блока важан тренутак у српској историји.

"Време је за сабирање патриотских снага за промену власти у Србији. У Скупштини Србије нема опозиције, права опозиција је ван парламента", рекао је Обрадовић и позвао "све српске родољубе да им се прикључе".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво