Читај ми!

Министарка у Москви о извозу хране

Министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић разговараће у Москви са ресорним министром Николајем Фјодоровим Васиљевичем о могућности повећања извоза и пласмана српских пољопривредних производа на руско тржиште.

Богосављевић Бошковић ће, како је саопштило Министарство пољопривреде, предложити руској страни убрзавање процедуре одобравања објеката за извоз свињског меса и млечних производа, преноси Танјуг.

Министарка наглашава да извоз у Русију јединствена је шанса коју Србија мора да искористи, али само ако буде поштовала руске високе стандарде и правила.

"Руска страна заинтересована је за све наше пољопривредне и прехрамбене производе, нарочито за месо, млеко, прерађевине од меса и млека, воће и поврће, а сир би могли да извеземо колико год можемо да произведемо'', рекла је министарка за Новости.

Поводом састанка у Москви са руским колегом Николајем Фјодоровом, министарка је нагласила и да очекивани извоз робе неће утицати на домаће цене.

Богосављевић Бошковић је рекла и да ће Србија учинити све да подстакне производњу и код малих предузећа, што је велика шанса коју виде многи грађани, али и политичари.

Москва је пре две седмице увела једногодишњу забрану увоза пољопривредних и прехрамбених производа из земаља које су увеле санкције Русији због украјинске кризе.

На списку забрањених производа који подлежу руским санкцијама налази се роба из САД, ЕУ, Канаде, Аустралије и Норвешке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво