Читај ми!

Писмо премијера ОЕБС-у

Премијер Александар Вучић реаговао је на писмо представнице ОЕБС-а за слободу медија Дуње Мијатовић у којем износи забринутост због цензуре садржаја на интернету у Србији и позива српске власти да се не мешају у рад онлајн медија. У отвореном писму ОЕБС-у, премијер изражава дубоку забринутост због садржаја писма и позива ту организацију да достави доказе.

Председник Владе Србије Александар Вучић упутио је данас писмо Дуњи Мијатовић, представници ОЕБС-а за слободу медија у коме се наводи:

Оригинално писмо премијера Александра Вучића упућено ОЕБС-у 

"Са највећом пажњом и забринутошћу пратио сам све што сте изјавили у вези са наводном цензуром коју тобоже спроводе власти у Србији.

Веома забринут због тешких речи које сте на рачун земље чију Владу водим упутили, био сам приморан да проверим све наводе из Вашег саопштења. Уосталом, није уобичајно да председник Владе једне земље одговара званично, у писаној форми, на једно једино писано саопштење.

Ипак, то чиним зато што верујем да сте обманути и преварени и не желим ни да помислим да се иза неистина која сте у саопштењу изнели против Србије, крије нека друга политичка намера. Наиме, молио сам Вас да ме обавестите о само једном, било каквом, па и најмањем доказу који би потврдио да је Влада Србије онеспособљавала сајтове "Друга страна" и "Телепромптер", или скидала нечији блог са веб странице дневног листа "Блиц". Разуме се, никакав доказ ми није понуђен.

Не желим да верујем, госпођо Мијатовић, да сте информације покупили на најнеозбиљнији могући начин, са једног од сајтова који воде уобичајено прљаву кампању против своје Владе. Нећу да поверујем да сте то урадили, због тога што су Вам те лажне информације давали представници тзв. независних институција у Србији, а да их Ви нисте ни проверили. Такође, не желим да верујем да сте ово направили због тога што постоји потреба за дисциплиновањем српских лидера и гушењем сваке идеје о слободном и сувереном реаговању државе Србије у њеном спољно-политичком деловању.

На крају, госпођо Мијатовић, зашто нисте питали уреднике и власнике "Блица", да ли је Влада Србије било шта склањала са њиховог сајта, а за другопоменуте сајтове, ни Ви, ни ја никада нисмо чули, нити су икога у Србији занимали?

Од вас, поштована господо из ОЕБС-а, после свих неистина које сте о Србији изнели, очекујем једно обично извињење и ништа више. Добили ми, или не то извињење, желим да вас обавестим, поштована господо, да ћу се на сваком месту борити против лажи које сте износили, борићу се за слободу и право политичког избора, као темељне европске вредности, по цену да наставите најпрљавију кампању коју против мене водите, како у Србији тако и у иностранству. Жестина и снага кампање неистина, ма колико пута била понављана, не може да промени једну чисту и јасну ствар, као суза, а то је да је Србија слободна и демократска земља", наводи се у писму премијера Вучића упућеног Дуњи Мијатовић", саопштено је из Кабинета председника Владе Србије. 

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво