Читај ми!

УРС наставља рад, Динкић остаје у странци

Потпредседница Уједињених региона Србије Верица Калановић каже да ће та странка наставити са радом и политиком коју је до сада заступала, упркос недавном изборном поразу. До избора новог председника странку заједно воде Верица Калановић и Верољуб Стевановић. Млађан Динкић ће остати у странци.

УРС ће наставити са радом и политиком коју је до сада заступаo, упркос изборном поразу, изјавила је потпредседница те странке Верица Калановић.

Одбацила је медијске спекулације да ће досадашњи лидер те странке Млађан Динкић, који је поднео оставку 16. марта, напустити странку.

Калановић је у седишту УРС-а рекла да су, након неуспеха на парламентарним и београдским изборима 16. марта, одржане седнице Колегијума, Председништва и Извршног одбора на којим су једногласно донете одлуке да странка настави с радом и планови за наредни период.

"Одлучили смо да наставимио даље, јер УРС у претходном периоду нема разлога да се стиди. Остаћемо на политици једнаких шанси за све, промене економске политике и прекиду политике стезања каиша", рекла је Калановић.

Говорећи о оставци Млађана Динкића, Калановић је истакла да ће досадашњи председник УРС-а остати у странци.

"Донета је одлука да се прихвати оставка Млађана Динкића, која је лични и дубоко морални чин. Он ће остати у УРС. Даљи рад странке координираћемо заменик председника Верољуб Стевановић и ја до избора новог председника странке", поручила је Калановић и додала да још није одлучено када ће бити одржана изборна скупштина УРС-а.

Коментаришући резултате парламентарних избора, Калановић је рекла да, упркос поразу, УРС има обавезу према сваком ко је подржао политику те странке, објаснивши пораз као пораз идеје 5. октобра.

Према њеним речима, УРС је најбољи резултат остварио у централној Србији где је, како је рекла, та странка постигла најбоље резултате у политици регионалног развоја, отварања радних места и једнаких шанси.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво