Читај ми!

Коалиција око СПС-а предала листу за Београд

Први на листи коалиције СПС-ПУПС-ЈС за београдске изборе је Александар Антић. Коалиција уверена да ће им грађани, на гласању 16. марта, указати висок ниво поверења. Рачунамо на озбиљан изборни резултат, јер смо озбиљни људи и знамо све анализе, рекао је Антић.

Представници коалиције СПС-ПУПС-ЈС предали су вечерас одборничку листу за Скупштину Града Београда, уверени да ће им грађани, на гласању 16. марта, указати висок ниво поверења.

Изборна листа носи назив "Ивица Дачић - СПС-ПУПС-ЈС - Милан Кркобабић", а заједнички кандидат те листе за градоначелника је председник београдских социјалиста Александар Антић.

Антић и Кркобабић су, после предаје листе, у изјави новинарима, изразили уверење у добар изборни резултат, истакавши да се нису кандидовали само да би учествовали и да је време да "неке веселе дечаке и девојчице замене озбиљни људи".

"Излазимо као коалиција с кандидатом за градоначелника, али иза нас стоји озбиљан тим и спремни смо да се измеримо и са онима има који имају кандидате за градоначелнике, али и са онима који, уместо кандидата за градоначелника, нуде тим", рекао је Антић.

Он је истакао да кандидатуру за градоначелника коaлиције око социјалсита доживљава, пре свега, као логистичку подршку, истакавши да жели да буде кандидат за градоначелника Београђана.

"Све оно што смо радили претходних година било је у интересу Београда и свих грађана и зато очекујем да ће изборна листа коју предводим добити велику подршку", рекао је Антић.

"Нисмо дошли да би се пријавили и да учествујемо, рачунамо на озбиљан изборни резултат, јер смо озбиљни људи и знамо све анализе", рекао је Антић, изразивши уверење да ће грађани умети да препознају полтику коалиције око социјалиста.

Кркобабић је рекао да је та коалиције предала листу под редним бројем два, иако је могла да је преда и под редним бројем један, али то нису учинили, "јер нису хтели да се гурају".

"Оно што је јасно - морамо да сачувамо плате, пензије, социјална давања - да сачувамо све оно што смо ми овде присутни претходних пет година у граду утемељили и по чему нас препознају и због чега нам дају подшку", рекао је Кркобабић.

Према његовим речима, та коалиција је спремна да 107.000 пензионера у Београду настави да поново добија 13. пензију, да се бесплатно возе градшким превозом, да користе здравствене услуге, "а да неким оргиналним маштовитим типовима не падне напамет да укину здравствено осигурање".

"Овде је екипа озбиљних људи који знају и који хоће, а и доказали су то својим радом", рекао је Кркобабић, истакавши да је Београд сложен систем који захтева озбиљне људе.

"Можда је дошло време да се и ми и грађани Београда захвалимо неким веселим дечацима и девојчицама из претходне деценије (који су се) довољно играли", јер је време за озбиљне људе, рекао је Кркобабић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво