Читај ми!

Калановић: Одлука о коалицији у недељу

УРС једногласно усвојио предизборну платформу за ванредне парламентарне изборе. Одлуку о томе да ли ће наступити самостално или у коалицији странка ће донети у недељу, рекла је потпредседница Верица Калановић.

Председништво Уједињених региона Србије је једногласно усвојило предизобрну платформу за ванредне парламентарне изборе 16. марта, а одлуку да ли ће на изборима наступити самостално или у коалицији донеће у недељу на Главном одбору странке, рекла је потпредседница УРС-а Верица Калановић.

У седишту УРС-а Калановићева је рекла да су савезници те странке оне партије који имају исте програмске циљеве.

"Никад у коалиције нисмо улазили због политике инжињеринга, него због тога што се са некима слажемо политички и делимо исте вредности. У овом тренутку су то регионализација и децентрализација, снажнији економски развој кроз подстицање инвестиција, бржи раст пољопривреде, привреде, туризма, енергетике и бољи живот грађана", рекла је Верица Калановић.

Истакла је да УРС разговара с политичким партијама, али да се одлука о колацији доноси на страначким органима.

Упитана да ли је почасни председник Демократске странке Борис Тадић, за кога медији наводе да ће предводити Демократски фронт, звао УРС у колацију, одговорила је да је УРС и "пре расписивања избора разговарао и са Борисом Тадићем на различите политичке теме".

"Наравно да је у политици врло важно разменити мишљење о актуелном политичком тренутку", рекла је Калановићева.

Говорећи о предизобрној платформи, навела је да ће УРС пред грађане Србије изаћи са решењама која за наредни период обезбеђују нова радна места, предвиђају снажнији привредни раст, развој пољопривреде, енергетике и туризма.

"Наша платформа у основи има равномернији развој Србије, једнаке шасе за живот и рад свих грађана. У недељу ћемо Главном одбору понудити платофрму на усвјање, а после ћемо је представити јавности", рекла је Калановићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво