Читај ми!

Мали: Не размишљам да будем градоначелник

Није било разговора о томе да будем кандидат СНС-а за градоначелника Београда, рекао председник Привременог већа Синиша Мали и додао да о томе и не размишља. Мали истиче да до краја године може да почне изградња пројекта "Београд на води", као и да ће следеће недеље бити спојен мост Борча-Земун.

Председник Привременог органа Београда Синиша Мали рекао је данас да није било разговора о томе да буде кандидат СНС-а за градоначелника Београда и да о томе и не размишља.

Упитан да ли би прихватио да буде кандидат за градоначелника ако му СНС то понуди, Мали је рекао новинарима да о томе није ни размишљао.

"Ја сам неколико пута рекао да о томе не желим да дискутујем на овај начин и не размишљам о томе", рекао је Мали.

Упитан да ли се разговора на ту тему, Мали је одговорио одрично и поручио да се не бави тиме, већ да се бави Београдом и да има ствари које су му битније од тога да ли је на некој листи за одборника.

Председник Привременог органа Београда рекао је да су кључни проблеми Београда то што претходна власт није имала јасну визију и стратегију куда Град иде и које кораке треба да предузме, као и изузетно тешка финансијска ситуација.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић данас је расписао изборе у Београду, Неготину и Пећинцима за 16. март. Стефановић је одлучио и да кампања може почети тек 29. јануара и трајати 45 дана, како би се странке више посветиле раду, а мање промоцији.

Следеће недеље спајање моста Борча-Земун

Мали је рекао да до краја године може да почне изградња пројекта "Београд на води" и то градњом у Савском амфитеатру, као и да ће следеће недеље бити спојен мост Борча-Земун.

Мали је, поводом посете Мухамеда ел Абара, који се помиње као главни архитекта пројекта "Београд на води", рекао да ће Град следеће недеље имати јаснију слику поводом динамике и величине пројекта.

"Остаје оно што сам већ и раније изјавио, да до краја године можемо да поченемо да градимо нешто у Савском амфитеатру", истакао је Мали.

Мали је рекао да је тендер за Прокоп већ објављен и да, ако све буде по плану, у наредних 15 месеци могу да буду створени услови за измештање дела пруге и почетак радова.

Мали је демантовао изјаву бившег градоначелника Београда Драгана Ђиласа да је Макиш II завршен, наводећи да Град дугује новац извођачима, израелској фирми "Тахал" и да ће изградња трајати још око годину дана.

Мали је рекао да је договорено да Град исплати 550.000 евра како би се наставило са радовима и 1. септембра кренула пробна производња воде, а да до краја године систем буде оперативан.

Макиш II, како је рекао, гради се 10 година и нагласио је да сада стоји, јер нема финансијских средстава и у претходном периоду ништа није плаћено инвеститору.

Велетржнице ће бити завршене за шест месеци

Нова хала "Велетржнице Београд" требало би да буде завршена за шест месеци, а за ту инвестицију Граду недостаје седам милиона евра, рекао је Мали.

Према његовим речима, Град покушава да обезбеди тај новац и "затвори финансијску конструкцију" у преговорима са банкама, како би објекат чија је изградња почела у октобру прошле године, био завршен до јула или августа.

Мали је рекао да изградња хале кошта више од 800 милиона динара, а да је извођачу до сада исплаћено око милион евра.

"До сада је изградња финансирана тако што је извођач радова кренуо да ради, а исплаћено је само милион евра. Остаје нам око седам милиона евра које морамо да пронађемо да бисмо инвестицију завршили", рекао је Мали и додао да је било неодговорно кренути у инвестицију без "затворене финансијске конструкције".

Директорка Велетржнице Наташа Путник рекла је да ће у новој хали, која има око 10.000 квадрата, бити смештено 40 продајних објеката за продају воћа и поврћа.

Она је рекла да је тај објекат грађен по најсавременијим стандардима и да је ново руководство предложило смањење цена услуга Велетржнице како би се подстакао промет, као и да је планирано да се 1. фебруара отвори кол-центар који ће пољопривредницима омогућити да у сваком тренутку добију потребне информације.

То је, како је навела, начин да се повећа конкурентност и да "Велетржнице Београд" постану регионални центар у тој области.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара