Читај ми!

ЦИК објавио коначне резултате

Централна изборна комисија Косова објавила коначне резултате другог круга локалних избора за градоначалнике општина.

Коначне резултате другог круга локалних избора за градоначалнике општина на Косову и Метохији вечерас је објавила Централна изборна комисија Косова (ЦИК).

ЦИК-а је објавио коначне резултате гласања у 38 општина, укључујући и оне у којима су градонацалници изабрани у првом кругу гласања.

Демократска партија Косова освојила је 11 општина, али с обзиром да је вечерас Еулекс одбио захтев да Сами Љуштаку положи заклетву пред одборницима општине Србица као победник на локалним изборима, ДПК је победио у 10 опстина.

У општини Србица у року од 45 дана потребно је да се поново одрже избори за градонацалника, јер се Сами Љуштаку налази у притвору због сумње да је чинио ратне злочине, наводи се у саопштењу ЦИК-а.

Демократски савез Косова је освојио девет општина, Грађанска иницијатива "Српска" је освојила осам општина, Алијанса за будућност Косова освојила је три општине, а Алијанса за Ново Косово две општине.

По једну општину освојили су Самоопределње, Турска демократска партија, Грађанска иницијатива за Малишево и Самостална либерална Странка.

У општини Партеш у недељу 15. децембра поновиће се избори на три гласачка места, када ће се сазнати ко је победник - кандидат ГИ "Српска" или СЛС-а, подсећа се у саопштењу ЦИК-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво