Приведен носилац листе "Српска" у Штрпцу

У Штрпцу приведен носилац листе "Српска" и још двоје активиста из за сада непознатих разлога, саопштио изборни штаб те листе.

Носилац листе Грађанска иницијатива "Српска" у Штрпцу Ненад Филиповић и двоје активиста Јулијана Добросављевић и Милан Русимовић приведени су око 16 часова у полицијску станицу у Штрпцу из за сада непознатих разлога, саопштио је изборни штаб те листе.

Ово није први пут да се приводе чланови "Српске", каже се у саопштењу и подсећа да је у Пасјану јуче приведен члан бирачког одбора "Српске" у том месту, а још петоро је позвано на информативни разговор у полицијску станицу.

"Захтевамо од међународних представника на КиМ да се лично ангажују у спречавању овако видног малтретирања чланова и симпатизера Грађанске иницијативе 'Српске'", наводи се у саопштењу.

"Сматрамо да се и ово, једно у низу привођења наших активиста, врши под изговором 'притисaк на бираче', за шта тврдимо да не постоје никакви аргументи нити докази", пише у саопштењу.

Овакав начин деловања припадника полиције, како се наводи у саопштењу, ни у чему не олакшава живот Срба на Космету, већ се стиче утисак да функционише по систему "рекла - казала", што додатно умањује ионако слабо поверење у ову институцију.

У саопштењу се апелује на међународну заједницу, пре свега Еулекс, који је задужен за безбедност и правосуђе у покрајини, да у складу са својим мандатом не дозволи да се без аргумената и проверених информација хапсе недужне особе.

А све то, како се каже, на иницијативу појединаца који зарад личних једнопартијских интереса чине све како би омаловажили значај "Српске" и на тај начин издејствовали победу.

"Ипак, 'Српска' неће подлећи притисцима, већ ће доследно поштовати сва демократска начела, и без уцена и притисака остварити дуго очекивану политичку победу у циљу одбране интереса Срба на КиМ", поручује се у саопштењу Грађанске иницијативе "Српска".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво