Читај ми!

ДС тражи заштиту од Чумета

Београдски одбор ДС-а тврди да одборницима у Сурчину прети Љубиша Буха, звани Чуме, "који је организатор већине у Сурчину". Председник одбора Александар Шапић, у писму министру полиције Ивици Дачићу, затражио заштиту за одборнике и покретање истраге.

Заштиту за одборнике Скупштине општине Сурчин од МУП-а је затражио београдски одбор Демократске странке, јер су, како кажу у ДС-у, одборници изложени "физичким и вербалним претњама од стране Љубише Бухе, званог Чуме, који је организатор одборничке већине у Сурчину".

Одбор је у саопштењу навео да је јуче послао допис министру унутрашњих послова Ивици Дачићу, у којем се од МУП-а тражи да заштити одборника ДС Војислава Јаношевића и одборника Драгољуба Суџука, који је желео да гласа "по својој савести".

ДС је позвао министра Дачића да реагује на, како кажу, претње и застрашивања демократски изабраних одборника у Сурчину, да их заштити од насилничког и криминалног понашања којем су изложени и да јавности докаже да је говорио истину када је тврдио да неће дозволити повратак "метода деведесетих у Србији".

Председник београдског одбора ДС-а Александар Шапић навео је у писму Дачићу да је настављено "малтретирање којима су од стране криминалних група изложени одборници ДС-а у Сурчину, а посебно досадашњи председник те општине Војислав Јаношевић".

Шапић је у писму навео да је избор председника општине "спречен" пре више од месец дана, када је у општину "улетела велика група криминалаца", која је једног одборника, који је желео да гласа "по својој савести буквално отела из просторија општине".

"Он је био изложен озбиљном малтретирању и то траје и данас", навео је Шапић уз тврдњу да је "организатор свих дешавања у Сурчину Љубиша Буха, који као заштићени сведок има сталну пратњу полиције".

Уз пратњу полиције Буха прети одборницима ДС и лепи плакате увредљиве садржине по Јаношевића, навео је Шапић.

Он од Дачића очекује да, како каже, без обзира на страначку припадност и жељу одборника социјалиста у Сурчину да имају председника општине, у складу са овлашћењима нареди припадницима МУП да професионално обављају посао, истраже догађаје са конститутивне седнице, приведу и процесуирају све који су у том "дивљаштву" учествовали, а посебно оне "који су ту плански дошли, а нису становници општине Сурчин".

Шапић очекује да се оборницима пружи максмимална заштита, да се спроведе истрага и обавести јавност како је могуће да "неко ко је заштићени сведок учествује у оваквим радњама".

Председник београдског одбора ДС-а очекује и да се поведе дисциплински поступак против припаднка МУП-а који су били ангажовани на чувању Бухе, док се он "бавио оваквим активностима".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво