Читај ми!

Српски допринос дискусијама у ЕУ

Србија ће дати велики дорпинос дискусијама унутар Европске уније, рекао шеф спрске дипломатије Вик Јеремић, који вечерас први пут присуствује радној вечери шефова дипломатија чланица ЕУ и земаља кандидата.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић рекао је уочи вечерашњег сусрета са шефовима дипоматија земаља чланица Европске уније и земаља кандидата да очекује да ће Србија дати супстанцијални допринос дискусијама унутар ЕУ.

"Стицање статуса кандидата за придруживање нам је отворило врата да допринесемо дискусији и стекнемо увид у формирање мишљења о важним спољнополитичким питањима", рекао је Јеремић по доласку у Брисел.

Шеф српске дипломатије ће вечерас први пут присуствовати радној вечери шефова дипломатија чланица ЕУ и земаља кандидата уочи сутрашњег министарског састанка.

"Разговараћемо пре свега о ситуацији о Пакистану, Авганистану и догађајима у арапском свету", рекао је Јеремић и додао да очекује да ће Србија дати "супстанцијалан допринос" дискусији о тим питањима.

"Од сада ћемо присуствовати и свим другим састанцима у Бриселу", рекао је Јеремић, истичући да је то нова прилика, али и одговорност за српску дипломатију.

"Важно је што сада имамо простор да изнесемо своје мишљење, али и да видимо како се формира визија, како други разговарају и доносе одлуке", истакао је шеф српске дипломатије.

Јеремић ће вечерас посебно разговарати са шефицом европске дипломатије Кетрин Ештон, а сутра ће имати низ билатералних сусрета са министрима из ЕУ и земаља који су кандидати за придруживање.

број коментара 0 Пошаљи коментар