Читај ми!

Јеремић у Летонији

Посета српске делегације Летонији била је веома успешна, оценио шеф српске дипломатије Вук Јеремић, захваливши домаћинима на подршци Србији у евроинтеграцијама. Јеремић и шеф дипломатије Летоније Едгарс Ринкевичс потписали међудржавни споразум о међународном друмском транспорту.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић оценио је у Риги да је званична посета српске делегације Летонији била веома успешна и захвалио домаћинима на подршци коју пружају нашој земљи током процеса европских интеграција.

Јеремић и шеф дипломатије Летоније Едгарс Ринкевичс потписали су и међудржавни споразум о међународном друмском транспорту и разговарали о регионалним и међународним питањима.

"Имамо разлога да будемо задовољни посетом Летонији. Важно је одржавати добар и интензиван билатерални дијалог са свим државама чланицама ЕУ. Последња дешавања у Бриселу и наша кандидатура показали су да је веома важно имати односе разумевања и интензиван дијалог са свим чланицама ЕУ", рекао је Јеремић Танјугу.

Јеремић је истакао да је о важним одлукама у вези са проширењем ЕУ важно да се сви сложе, јер се све одлуке о проширењу граница ЕУ доносе искључиво консензусом.

"Због тога нема ниједног билатералног односа у оквиру ЕУ који није важан. Данас смо имали добре разговоре овде, а политички дијалог Србије и Летоније ће се наставити", истакао је шеф српске дипломатије.

Јеремић се састао и са председником Летоније Андрисом Берзињшом, који је, како је нагласио, позвао председника Бориса Тадића да посети Летонију.

Српску делегацију примили су и председница парламента Солвита Аболтина, а српски министар истакао је важност одржавања добрих билатералних веза са свим државама чланицама Европске уније.

број коментара 0 Пошаљи коментар