Читај ми!

Нови пресек – преминулe 42 особe, заражено још 17.284

У последња 24 сата у Србији су регистрована 17.284 случаја заразе коронавирусом од 34.778 тестираних узорака. Од последица заразе преминулe су још 42 особe. На болничком лечењу је 3.397 пацијената, од којих су 143 на респираторима.

Епидемијска ситуација у Србији забрињава. Омикрон се шири, а већ две недеље број дневно заражених је петоцифрен.

Више је ковид пацијената и у болницама, па се поједине враћају у ковид режим. Део КБЦ "Др Драгиша Мишовић" поново улази у црвену зону.

Пандемијска ситуација је забрињавајућа, а на број пацијената позитивних на ковид утицали су мутације и брже ширење вируса, протекли празници и зимски распуст, изјавила је пнеумофтизиолог из Градског завода за плућне болести и туберкулозу у Београду др Катарина Мијатовић.

"Лечење антибиотицима на своју руку отежава лечење ковид позитивних пацијената", напомиње докторка Мијатовић.

Појашњава да се тиме клиничка слика може "замаскирати", неки симптоми могу привремено постати "невидљиви". Осим тога, вирусне инфекције не лече се антибиотски, поручује докторка Мијатовић.

Тим за школе донео je одлуку да од понедељка, 31. јануара, ученици од првог до четвртог разреда основних школа наставу похађају непосредно, док ће ученици од петог до осмог разреда образовно-васпитни рад пратити по комбинованом моделу и ићи у школу дан за даном, подељени у две групе.

За ученике средњих школа настава ће се такође одржавати по комбинованом моделу.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи