Читај ми!

Нових 17.318 случајева заразе, преминуло још 28 особа - хоспитализовано 2.619 пацијената

Током последња 24 сата у Србији је регистровано 17.318 случајевa заразе коронавирусом, од тестирана 36.434 узорка. Од последица заразе преминуло је још 28 особа. На болничком лечењу налази се 2.619 пацијената, од којих је 112 на респираторима.

У Србији расте број новозаражених коронавирусом, данима је петоцифрен, а редови испред ковид амбуланти се не смањују.

Лекари претпостављају да је у нашој земљи тренутно доминантан омикрон, али да и даље циркулише и делта сој, који даје далеко тежу клиничку слику.

Заменик директора Института за мајку и дете Владислав Вукомановић рекао је за РТС да је у тој установи на лечењу 14-оро ковид позитивне деце.

"Клиничка слика пацијената је углавном лакша него што је била код делта варијанте. Једно дете, новорођенче је на респиратору и у фази је опоравка", напоменуо је Вукомановић.

Директорка Завода за плућне болести др Љиљана Тимотијевић рекла је за РТС да је највећи број пацијената који дође у ту установу невакцинисан.

"Не можемо да кажемо да је код свих пацијената блага клиничка слика, има пацијената и са компликацијама. Једини начин да избегнемо гужве испред ковид амбуланти је вакцинација", рекла је др Тимотијевић. 

Докторка Марија Гњатовић из Института за примену нуклеарне енергије навела је за РТС да се омикрон брзо шири те да је је велики притисак на ковид амбуланте.

Оцењује да нас је изненадио на много начина па је тешко предвидети када ће доћи до смиривања овог таласа.   

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи