Читај ми!

Нови пресек - преминула 51 особа, нова 1.674 случаја заразе

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 1.674 особе од 9.826 тестираних узорака. Од последица заразе преминула је 51 особа. На респираторима је 209 пацијената.

Епидемијска ситуација у земљи је нешто повољнија, смањује се број новооболелих и пацијената на болничком лечењу, те ће од сутра наставу у школама непосредно слушати сви ђаци - и средњошколци и основци. 

Струка упозорава да нема опуштања када нам дневно умре више од 50 људи. Истичу да само вакцинација и рестриктивне мере могу да зауставе ширење вируса.  

Директорка Института "Батут" Верица Јовановић навела је за РТС да је у Србији мали број деце вакцинисан, али да се у нашој земљи наставља вакцинација младих од 12 до 18 година.

Објаснила је и да вакцинисање деце трећом (бустер) дозом тренутно није пракса, не само код нас него ни у свету.

"Деца су вакцинисана двема дозама и то до даљег остаје тако", поручила је Јовановићева. 

Истакла је да посебну забринутост изазива и нови сој вируса који се из Јужне Африке већ проширио и на европски континент. Наводи да он још није регистрован у Србији, али да треба бити на опрезу.

"Према томе из тог разлога постоји једна велика предрострожност и апелује се на примену свих заштитних мера и на праћењу свих оних људи који долазе са територије Јужне Африке и земаља које су у окружењу", поручила је Јовановићева.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво