Читај ми!

Neverovatno zbog čega je Ivani poništen skok za medalju – da li je prestupila

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta nije uspela da osvoji medalju na Svetskom prvenstvu u Judžinu, ali je bila veoma blizu. "Veoma" možda čak i nije adekvatan izraz jer su je bukvalno milimetri delili od skoka dužeg od sedam metara.

Vuleta je u Judžinu bila sedma sa skokom 6,84 metra koji je ostvarila u četvrtoj seriji, ali je u prvoj imala jedan duži od sedam metara.

Taj skok bi, ispostaviće se, bio dovoljan za jedno od odličja, najverovatnije srebrno. Međutim, poništen je zbog minimalnog prestupa. Kompjuter je odmah signalizirao prestup, sudije su ga potvrdile, ali je na društvenim mrežama izašao snimak koji baca sumnju na tu odluku.

Na zamrznutom kadru prilikom odskoka vidi se Ivanina sprinterica na samoj liniji i nije jasno da li je ona prestupila ili ne.

"Milimetri koji medalju znače", napisao je na društvenim mrežama njen trener Goran Obradović.

Zlato je pripalo olimpijskoj šampionki Malaiki Mihambo koja je skočila 7,12, srebro je otišlo u ruke Ese Brume (7,02), dok je bronzana Letisija Oro Melo sa 6,89.

Najbolja srpska atletičarka izjavila je da neće pognute glave da napusti Svetsko prvenstvo u Judžinu. Ona je na društvenim mrežama objavila sliku trećeg skoka, koji joj je poništen zbog minimalnog prestupa.

"Ne znam koliko njih ovo treba da čuje ali... Jureći za rezultatima, toliko toga prođe van tvog radara. Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi", napisala je Vuleta na svom Instagram profilu.

Ona je priznala da svoju karijeru privodi kraju.

"Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli jer nije, ali kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokažeš da te to ipak slama. Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić."

Vuleta je istakla da je sport više od medalja.

"Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalja. Neki dozive da osete slast istih, neki nikada ali je ulog kod svih isti - daju sve što imaju. Svoje vreme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sledeći svoje snove. Ovo je samo još jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi", zaključila je srpska atletičarka.

Ivana je najbolje rezultate na svetskim prvenstvima na otvorenom beležila 2013. u Moskvi i dve godine kasnije u Pekingu, kada je osvajala bronzu.

Uskoro je očekuje još jedno veliko takmičenje, a to je Evropsko prvenstvo u Minhenu sredinom avgusta.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво