Читај ми!

Ништа од медаље у Јуџину, Ивана Вулета седма на Светском првенству

Најбоља српска атлетичарка Ивана Вулета није успела да освоји медаљу на Светском првенству у Јуџину, пошто је у финалу скока удаљ заузела седму позицију. Вулета је скочила 6,84 метара у четвртој и петој серији, али то није било довољно да се умеша у борбу за одличја. Злато је припало олимпијској шампионки Малаики Михамбо која је скочила 7,12, сребро је отишло у руке Есе Бруме (7,02), док је бронзана Летисија Оро Мело са 6,89.

Ивана није успела да освоји једно од ретких злата са великих такмичења које јој недостаје, а у граду на западу Орегона остала је и без победничког постоља.

Српска репрезентативка је имала проблема још у квалификацијама, када је због нешто слабијег привикавања на временске услове била тек 11. и стрепела за улазак у финале.

Борбу са највећим ривалкама почела је одличним скоком од преко седам метара, али је замало преступила. У другој серији није желела да ризикује нови преступ, ишла је на сигурно и скочила 6,67, што је у том тренутку било довољно за седму позицију.

Трећа серија донела је нови преступ, али се Вулета провукла кроз "иглене уши" и као осмопласирана некако добила шансу да у следеће три рунде покуша да дохвати неку од одличја.

На њену жалост, ривалке су баш тада кренуле да везују добре скокове – Есе Бруме је прва прескочила седам и, испоставиће се, тада обезбедила сребро дужином 7,02.

Ивана је у четвртој серији уписала резултат којим је завршила такмичење, у петој поновила 6,84 метара, а већ тада је актуелна олимпијска и светска шампионка Малаика Михамбо била на првој позицији.

Немица је прво са 7,09 обезбедила вођство, а у последњем покушају долетела до 7,12, одбранила светску круну и потврдила доминацију у скоку удаљ.

Ивана је најбоље резултате на светским првенствима на отвореном бележила 2013. у Москви и две године касније у Пекингу, када је освајала бронзу.

Ускоро је очекује још једно велико такмичење, а то је Европско првенство у Минхену средином августа.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво