Читај ми!

Španovićeva lakše povređena, ubrzo se vraća treningu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije teže povređena i ubrzo će se vratiti treninzima, utvrđeno je posle pregleda magnetnom rezonancom. Ivana uspešno sprovodi sve mere oporavka i Olimpijske igre moći će da dočeka potpuno spremna, konstatovao je Jovan Đurović lekar reprezentacije.

Rekorderka u skoku udalj Ivana Španović je nedavno na treningu povredila skočni zglob na odraznoj nozi i propustila odlazak na Evropsko prvenstvo u dvorani u Torunu u Poljskoj, ali su naknadni lekardski pregledi utvrdili da se ne radi o težoj povredi.

"Kao što sam najavio, snimila je povređeno mesto magnetnom rezonancom. U trenutku snimanja nije bilo podliva, ali je moglo da se uoči da mišić nije pukao, što je najvažnije. Posebno je bitno, jer je reč o odraznoj nozi. Došlo je do jakog spazma, grča. Da se dogodilo na nekom od prethodnih treninga uspela bi najverovatnije da se oporavi i takmiči se. Ovako je od vrste povrede bio gori tajming, momenat kada se to dogodilo - četiri dana pred polazak na takmičenje, na poslednjem bitnom treningu. Ivana uspešno sprovodi sve mere oporavka i uskoro će početi da trenira. Olimpijske igre moći će da dočeka potpuno spremna", rekao je Đurović za Sportski žurnal.

Naša najbolja atletičarka je na Evropskom prvenstvu u dvorani u Torunu tri puta osvajala zlatnu medalju.

Povreda ju je sprečila u četvrtom pokušaju, ačo je najvažnije da će se brzo oporaviti i posvetiti pripremama za Olimpijske igre koje je navela kao svoj najvažniji cilj.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи