Читај ми!

Шпановић: Тужна што не идем у Торун, припреме за ОИ остају

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић изјавила је да је тужна што ће због повреде пропустити Европско дворанско првенство у Торуну.

ЕП у дворани у пољском Торуну на програму од је од 5. до 7. марта, а Шпановићева је требало да јуриша на четврто узастопно злато у скоку удаљ, пошто је на претходна три првенства (2015, 2017. и 2019. године) била на највишем степенику победичког постоља.

"Искрено сам мислила да ћу овај вид комуникаицје сачувати за следећи викенд када сам мислила да ћу се обратити као четворострука првакиња Европе. Али, очигледно да то није план за мене. Добила сам много порука и искористила сам прилику да се јавим, да потврдим да сам доживела повреду на јучерашњем тренингу у Београду. То је требало да буде последњи технички тренинг, пред пут у Торун", рекла је Шпановић у видео снимку на свом Јутјуб налогу.

Неизмерно сам тужна што не одлазим у Торун, највише због тога што је цела година била у знаку пандемије. Уз све то дошла је и повреда, од које сам се опоравила, рекла је Шпановићева.

"Није крај и кад будем сутра отишла да снимим, надам се да неће бити страшно и да ћу моћи да се вратим тренинзима колико већ сутрадан. Припреме за Токио остају исте, чека ме и први митинг Дијамантске лиге у мају. Наравно, највећи циљ је Токио, а то ће бити моје последње Олимпијске игре. Подређена сам томе и желим да буду моје најбоље Игре до сада. Ако могу икакав савет да дам било коме је да никада не живите за туђа мишљења, а камоли да од њих зависите и да утичу на оно што радите", навела је Ивана.

Најбоља српска атлетичрка имала је поруку и за све оне који је прате и захвалила се на подршци.

"Радите на себи, то никада није бачено време и протраћен труд. Фокусирајте се на оно што волите и што вас испуњава, ја ћу наставити да радим оно што најбоље знам. Некад са успехом, некад са мањим успехом, мислим да је кретање најбитније. Хвала на подршци и обавештаваћу вас како иде опоравак и чујемо се после Олимпијских игара да сумирамо утиске о сезони", закључила је Шпановићева.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво