Читај ми!

Olivera Jevtić se oporavlja posle napada, u posetu stigao bugarski ambasador

Bugarski ambasador Ratko Vlajkov došao je u Užice da lično pozdravi Oliveru i prenese joj najbolje želje za brz oporavak posle incidenta na trci u Sofiji.

Slike i snimci sa trke ulicama Sofije kada je jedan Bugarin grubo odgurnuo našu atletičarku Oliveru Jevtić, koja je pri padu zadobila povrede, naišle su na jednodušnu osudu javnosti, ne samo sportske, i kod nas i u Bugarskoj.

"Ja sam ponosan što stojim ovde pored jednog od najvećih sportista Srbije, najvećeg u Užicu. I mogu još jednom da kažem: Olivera, prenosim ti ljubav, uvažavanje i saosećanje celog naroda Bugarske", rekao je bugarski ambasador Ratko Vlajkov.

Olivera je zahvalila bugarskom ambasadoru i rekla da je stekla veliki broj prijatelja u susednoj zemlji.

"Od srca zahvaljujem ambasadoru Vlajkovu na njegovoj podršci da me ohrabri, na svim ovim lepim pozdravima i podršci divnim ljudima iz Bugarske, mojim prijateljima, svim onim divnim sportistima iz Bugarske koji su bili uz mene, koji su rešili taj slučaj. Zaista mi je puno srce. Zahvaljujući ovom nesrećnom događaju, ja sam dobila prave prijatelje", kaže Olivera Jevtić.

Bugarska javnost, policija i tužilaštvo odmah su reagovali da se počinilac, koji se izvinio srpskoj atletičarki, procesuira.

"Mnogo nam je teško i žao što se Oliveri tako nešto desilo, ali, kao što je Olivera dobila podršku bugarskog ambasadora i čitavog naroda, ima i podršku grada, svih nas koji smo uvek na strani sportista. Na strani ljudi koji nam svaki put donesu osmeh na lice", kažu iz uprave grada Užica.

Povreda neće sprečiti Oliveru da se spremi za svoje šeste Olimpijske igre, a na pripreme će verovatno u Bugarsku.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво