Osnovan fond za finansijsku pomoć atletičarima

Svetska atletska federacija (IAAF) zajedno sa Međunarodnom atletskom fondacijom (IAF) osnovala je fond za pomoć atletičarima koji su izgubili prihode zbog suspenzije takmičenja usled pandemije koronavirusa. Atletičari će moći da konkurišu za 500.000 dolara koliko se za sada nalazi u formiranom fondu za pomoć.

Na inicijativu Hikama El Gueruža rekordera na 1.500 metara IAAF i IAF su osnovali fond za finansijsku pomoć atletičarima u ovom periodu kada je sezona prekinuta zbog sprečavanja pandemije.

„Pokušaćemo da pomognemo što većem broju sportista. Posebno bih se zahvalio Hikamu što nam je preneo ovu ideju i predsedniku IAF princu Albertu na snažnoj podršci ovom projektu. U stalnom sam kontaktu sa sportistima širom sveta i znam da mnogi doživljavaju finansijske teškoće kao posledicu gašenja većine međunarodnih sportskih takmičenja u poslednja dva meseca. Naši profesionalni sportisti se oslanjaju na novčanu nagradu kao deo svojih prihoda i svesni smo da će naša takmičarska sezona, biti pod jakim uticajem pandemije. Nadamo se da ćemo uspeti da održimo bar neko takmičenje kasnije ove godine, ali u međuvremenu ćemo takođe nastojati, kroz ovaj fond i dodatna novčana sredstva koja nameravamo da potražimo kroz prijatelje našeg sporta, da pomognemo što većem broju sportista koliko god je moguće. ", istakao je prvi čovek svetske atletike Sebastijan Kou.

Osnovana 1986. godine radi podrške dobrotvornim pitanjima koja uključuju atletiku, Međunarodna atletska fondacija, pod počasnim predsedništvom princa Alberta II od Monaka, izdvojila je sredstva iz svojih budžeta za 2020. i 2021. godinu da pomogne sportistima kojima to bude potrebno.

Mitinzi Dijamantske lige, sva druga atletska takmičenja i Olimpijske igre su odloženi i još je neizvesno kada će se atletska sezona nastaviti.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво