Отказано Европско првенство у атлетици

Европско првенство у атлетици у потпуности је отказано због пандемије коронавируса и малог броја слободних термина у 2021. години. Такмичење је требало да се одржи од 25. до 30. августа на париском „Шарлетију”, али су организатори закључили да неће бити услова за његово одржавање.

Последњи рок за доношење одлуке о одржавању Европског првенства био је 1. мај, али су организатори после консултација са Француском атлетском федерацијом, челницима државе и министарствима спорта и полиције дошли до закључка да ипак неће бити могућности да се такмичење одржи у неком другом термину.

„Борили смо се до краја да се овај Шампионат одржи, тражили смо и најмању шансу, али смо на крају ипак одлучили да све откажемо", изјавио је за „Л'Екип" Жан Грасија, председник организационог одбора.

„Било је пуно разговора претходних месец дана. На крају су и челници европске атлетике с разумевањем прихватили овакву одлуку, јер знају да смо дали све од себе. Желели смо да и у 2020. спортистима понудимо нешто занимљиво, али на крају нисмо успели у својој намери. Плашим се да ће ово бити "бела година", када је спорт у питању".

Грасија је објаснио да је било много разлога због којих организатори нису тражили неки нови термин у 2021. години.

„Кратко смо разматрали могућност да се шампионат одржи наредне године. Врло брзо смо дошли до закључка да ће коронавирус бити стална претња и у 2021. Због Олимпијских игара биће и мало термина, а уследиће ужасна економска криза и спорт ће постати последња брига људи у неком наредном периоду", упозорио је Грасија.

Наредно Европско првенство је планирано да се одржи 2022. гудину у Минхену, а за организацију следећег у 2024. години надмећу се Италија и Пољска, но све је то сада под великим знаком питања.  

 

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво