Читај ми!

"Delfini" konačno zaigrali kako umeju i ostvarili prvu pobedu u Svetskoj ligi

Vaterpolo reprezentacija Srbije konačno je odigrala kako ume i ostvarila prvu pobedu na Završnom turniru Svetske lige u Strazburu. "Delfini" su u trećem kolu grupne faze pokazali svoje pravo lice i deklasirali Australiju rezultatom 14:7.

Izabranici selektora Dejana Savića, iako igraju bez devetorice standardnih prvotimaca, podigli su nivo igre u odnosu na prva dva meča i zabeležili prvi, ali veoma važan trijumf.

Savladala je Australija čime je obezbeđeno treće mesto u grupi A, što znači da će u četvrtfinalu naš tim najverovatnije igrati protiv selekcije Italije, koja je drugoplasirana u grupi B.

Srbija je utakmicu u Strazburu počela koncentrisano i, uprkos primljenom pogotku na startu, držala konce u svojim rukama. Sudije su u prvoj četvrtini dosudile čak tri peterca, a "delfini" su zahvaljujući Raduloviću, Lukiću i Vučiniću imali prednost (4:3).

U drugoj četvrtini Savićevi momci dodali su gas, taj deo igre dobili 3:1 i rezultatski se odlepili.

Zadržali su tu prednost u trećem kvartalu, onda u poslednjoj deonici potpuno razbili "kengure" i sa pet pogodaka im napunili mrežu do vrha.

Interesantno je da su naši momci čak šest puta pogađali sa "tačke" od pet metara, najviše zahvaljujući Nemanji Vicu, koji je mučio čuvare ispred australijskog gola.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Gavril Subotić sa četiri pogotka, Marko Radulović je stao na tri, dok je Ognjen Stojanović dodao dva.

Đorđe Vučinić, Nikola Lukić, Vuk Milojević, Petar Velkić i spomenuti Vico postigli su po jedan.

S druge strane, Australijance su predvodili Nejtan Pauer i Blejk Edvards sa po dva gola.

Srbija bi protiv Italije trebalo da igra u ponedeljak od 16 časova.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво