Читај ми!

Drama u Oslu - Đere preživeo Đurasovića i osvojio drugi poen za Srbiju

Srpski teniser Laslo Đere pobedio je Norvežanina Viktora Đurasovića 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 7:6) i osvojio drugi poen za reprezentaciju Srbije u duelu za plasman u grupnu fazy Svetske grupe Dejvis kupa.

Laslo Đere je morao da odigra tri seta i provede dva sata i 40 minuta na terenu u Oslu, ali je nakon prave drame u taj-brejku odlučujućeg seta savladao Viktora Đurasovića, trenutno 362. tenisera sveta.

Đere je bez problema osvojio prvi set, u kojem je dva puta oduzeo servis protivniku, ali je Đurasoviću jedan brejk u drugom bio dovoljan da poravna rezultata na 1:1 i uvede meč u odlučujući set.

U uzbudljivom trećem setu Norvežanin je prvi zapretio - uzeo je brejk već u prvom gemu, potom ga potvrdio i poveo 2:0, ali je Đere brzo odgovorio i osvojio narednih pet gemova u nizu.

Imao je srpski teniser vođstvo od 5:3 i priliku da svojim servisima okonča meč, ali je hrabri Đurasović uzeo još jedan brejk i produžio maraton u Oslu.

Gem po gem, čuvali su teniseri svoj servis sve do taj-brejka, u kojem je Đere "preživeo" jednu meč loptu Đurasovića, a potom pri rezultatu 9:8 iskoristio svoju treću i posle dva sata i 40 minuta tenisa došao do pobede.

Ranije danas Miomir Kecmanović je rutinski savladao Andreju Petrovića 2:0 u setovima, pa reprezentacija Srbije nakon pobede Đerea vodi 2:0 protiv Norveške i nedostaje joj još samo jedna pobeda za plasman u grupnu fazy Svetske grupe Dejvis kupa.

U subotu od 14.00 časova na programu je duel dublova. Norvešku će predstavljati Đurasović i Herman Hejeral, dok će za Srbiju igrati Nikola Ćaćić i Filip Krajinović.

Potom će biti odigrana preostala dva meča u singlu - Đurasović - Kecmanović i Petrović - Đere.

Reprezentacija Srbije igra bez Novaka Đokovića, dok u timu Norveške nema Kaspera Ruda.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво