Читај ми!

Američki teniseri na Novakovoj strani: Svi želimo da na turnirima vidimo najbolje igrače

Američki teniser Tejlor Fric kaže da bi voleo da Novaku Đokoviću bude dozvoljeno da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, prenosi britanski "Ekspres". I njegov sunarodnik Frensis Tijafo ističe da bi svi vrhunski teniseri trebalo da igraju na najvećim turnirima.

Američka vlada je nedavno do 10. aprila produžila važenje uslova za ulazak u zemlju, prema kojem putnici moraju da prilože dokaz o barem dve primljene vakcine protiv kovida-19.

To znači da, po svemu sudeći, najbolji srpski teniser Novak Đoković neće moći da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, pošto nije vakcinisan. Đoković iz istog razloga nije ni prošle godine igrao na prva dva mastersa u sezoni.

Američki teniser Tejlor Fric, koji je prošle godine osvojio titulu u Indijan Velsu, podržao je Đokovića i istakao da bi mu trebalo dozvoliti da igra na teritoriji SAD.

"Očigledno, iz perspektive igrača sa ciljem odbrane titule, lakši je žreb ako Novaka nema, ali ne znam… Mislim da smo u trenutku kada bi verovatno trebalo da ga puste u zemlju, ali ja ne postavljam pravila", rekao je Fric u Sidneju, gde selekcija SAD igra na Junajted kupu.

Tijafo: Zaista će mi nedostajati… I ne baš

Fricov sunarodnik Frensis Tijafo istakao je da bi svi vrhunski teniseri trebalo da igraju na najvećim turnirima.

"Svi želimo da vidimo najbolje igrače sveta na najvažnijim turnirima. Međutim, pravila su takva. Tu ništa ne možemo da promenimo", istakao je Tijafo.

Američki teniser se našalio na račun svojih šansi da bez Đokovića na turnirima napravi dobar rezultat. "Zaista će mi nedostajati u Indijan Velsu... I ne baš", rekao je Tijafo.

Turnir u Indijan Velsu biće odigran od osmog do 19. marta. Masters u Majamiju je na programu od 22. marta do drugog aprila.

Novak Đoković se trenutno nalazi u Australiji gde će sutra igrati protiv Amerikanca Sebastijana Korde u finalu ATP turnira u Adelejdu, a potom će od 16. januara juriti deseti trofej na Australijan openu u Melburnu.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво