Читај ми!

Đoković: Ne planiram da se vakcinišem, nisam siguran da je izuzeće moguće

Najbolji srpski teniser i osvajač Vimbldona Novak Đoković ponovio je da neće primiti vakcinu protiv koronavirusa i istakao da se ne nada medicinskom izuzeću u SAD, zahvaljujući kojem bi mogao da igra na Ju-Es openu.

Prema aktuelnim propisima, Novak Đoković ne može da uđe u Ameriku ukoliko nije vakcinisan, što je pravilo koje važi za sve strane državljane, zbog čega bi mogao da propusti Ju-Es open.

Ipak, Đoković ističe da ne planira da primi vakcinu protiv koronavirusa iako ne očekuje da će dobiti medicinsko izuzeće.

"Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem, tako da su jedine dobre vesti za mene ako čujem da su ukinuli zabranu u vezi sa vakcinacijom ili kako god to želite da nazovete, u vezi sa ulaskom u Sjedinjene Američke Države. Nisam siguran da je izuzeće u mom slučaju moguće", izjavio je Đoković, a preneo I-Es-Pi-En.

Neizvesno je kada će srpski teniser, koji je od danas sedmi na ATP listi, odigrati naredni meč.

"Na odmoru sam. Bez obzira na to hoću li igrati uskoro ili ne, definitivno ću se odmarati nekoliko nedelja jer je iza mene naporan period od nekoliko meseci. Bilo je dosta tenisa i srećan sam zbog toga. Dobio sam šta sam želeo", rekao je Đoković i naglasio da bi voleo da se takmiči u Americi i na Ju-Es openu.

Legendarni teniser Džon Mekinro poručio je u nedelju američkim vlastima da bi trebalo da dozvole srpskom teniseru da igra na poslednjem grend slem turniru sezone.

Đoković je osvojio sedmu titulu na Vimbldonu, pošto je u finalu pobedio Australijanca Nika Kirjosa.

Srpski teniser je trijumfom u Londonu stigao do 21. grend slem trofeja u karijeri, a turnir u Njujorku mnogo znači za borbu sa Rafaelom Nadalom, koji ima 22 pehara.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво